VESTE BOMBĂ pentru bănăţenii cu maşini înmatriculate în Bulgaria!

inmatriculare Bulgaria

Bănăţenii cu maşini înmatriculate în Bulgaria ar trebui să-şi pună serios problema ce vor face cu ele…

Parlamentul de la Sofia a luat o decizie care va limita drastic numărul celor care își înmatriculează mașinile în Bulgaria. O primă parte a deciziei presupune anularea automată a înmatriculării mașinilor care nu au RCA în Bulgaria, iar o a doua parte presupune o creștere consistentă a prețului RCA pentru cetățenii bulgari care au mai multe mașini înmatriculate pe numele lor.

De câţiva ani, peste 100.000 de automobile care circulă în România (dintre care câteva mii în judeţele din vestul ţării), Moldova și Grecia sunt înmatriculate în Bulgaria. Proprietarii, însă, de regulă, evită să se deplaseze anual în Bulgaria pentru a-și reînnoi asigurarea de răspunderea civilă auto. Când se produce un accident de circulație, pagubele sunt plătite de Fondul de garanție constituit de companiile bulgare de asigurări.

Într-o încercare de a limita aceste pierderi, Ministerul de Interne de la Sofia a cerut anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au RCA. În acest scop, Fondul de garanție va verifica periodic automobilele cu asigurarea obligatorie expirată, va trimite informația poliției rutiere, care va anula înmatricularea respectivă. Drept urmare, Fondul nu va fi obligat să plătească recompense.

Asigurarea de răspundere civilă auto costă în Bulgaria între 75 și 400 de euro pe an în funcție de capacitatea cilindrică a motorului, a orașului înmatriculării, a vârstei și a numărului de accidente provocate de proprietarul mașinii. RCA este foarte mare pentru persoanele fizice care au peste zece automobile înmatriculate și pentru firme cu peste 15 autovehicule. În astfel de cazuri un RCA cu motor de 1,6 litri va putea ajunge la 350 de euro.

Proprietarii străini vor putea evita problemele, reînnoind la timp asigurarea respectivă. Pentru a-i înlesni, companiile de asigurări vor introduce contractarea online de polițe RCA și CASCO. Înmatricularea va fi reînnoită automat după ce proprietarul achită RCA, informează flux24.

Companiile de asigurări au și întocmit o „listă neagră” a cetățenilor bulgari ce au înmatriculate pe numele lor prea multe mașini. În aceste cazuri, o asigurare RCA va putea ajunge la 1.000 de euro.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns