Verificări privind comercializarea ouălor

Au fost demarate controale la nivel național pentru verificarea respectării, de către operatorii din sectorul alimentar, a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la transportul, ambalarea, depozitarea și comercializarea ouălor provenite din comerțul intracomunitar, verificările urmând să fie încheiate în 12 aprilie.

CITEȘTE ȘI: Elev căzut de la etajul al doilea al unei școli din Timiș

În aceste activități de control, inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor vor colabora cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române. Controale se vor desfăşura atât în trafic, cât și în unităţile de destinaţie (centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, unități de procesare, etc.).

În situaţia în care, în urma controalelor efectuate se constată că ouăle provenite din alte State Membre şi destinate comercializării pe teritoriul național nu îndeplinesc normele în vigoare, direcțiile sanitare veterinatre și pentru siguranța alimentelor judeţene, vor dispune aplicarea măsurilor care se impun, în conformitate cu cerinţele legislaţiei comunitare şi naţionale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.