Misterul cadavrului mumificat și decapitat, găsit la Vila lui Ceaușescu

Polițiștii din Argeș s-au mobilizat pentru a rezolva misterul cadavrului descoperit în capela de rugăciune de la Vila lui Ceaușescu, din Micești. Istoricii au și ei o ipoteză.

Mai multe echipaje de poliție au intervenit la fosta vilă a lui Ceaușescu, de la Micești, după descoperirea macabră din capela de rugăciune.

Pasăre moartă pusă în locul capului

Potrivit unor surse din anchetă, cadavrul mumificat este decapitat. În locul capului a fost găsită o pasăre moartă, semn că ar putea fi vorba despre o profanare, cred anchetatorii.

Cadavrul a fost ridicat de polițiști și duși la Institutul de Medicină Legală, pentru a fi analizat. Deocamdată, nu sunt informații despre legate de identitate, sex sau vârsta persoanei decedate.

Ipoteza istoricilor

Ziarul Argeșul prezintă o ipoteză a unui muzeograf, care a stat de vorbă cu un anchetator. Muzeograful spune că ar putea fi vorba despre cadavrul unei femei din familia de boieri Micescu.

De altfel, vila lui Ceaușescu este, de fapt, fostul conac al boierilor Micescu, iar membrii acestei familii au fost înmormântați chiar în capela unde a fost găsită mumia. Mormintele sunt însă la aproximativ 4 metri adâncime.

Muzeograful susține însă că, în 1947, când au fost făcute lucrări de renovare la conac și capelă, muncitorii au profanat mormântul unei boieroaice și au schimbat locul unde femeia era înmormântată.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.