Vasile Blaga, senator de Timiş, vine în judeţ doar de ziua primarului Robu!

Vasile Blaga, co-preşedinte PNL, este senator de Timiş, însă a fost văzut foarte rar prin judeţ. Ultima dată, Blaga a poposit în zonă la aniversarea zilei de naştere a primarului liberal Nicolae Robu, la începutul verii.

Iată că următoarea sa vizită coincide tot cu o sărbătoare a primarului Timişoarei, onamastica de Sfântul Nicolae!

„Vin atunci când pot, am foarte multă treabă şi nu pot veni toată ziua în teritoriu”, a explicat Blaga discreţia sa din judeţul Timiş.

Trecând peste această pată de culoare, liderul PNL a transmis câteva mesaje importante. Mai întâi, liberalii cer înlocuirea prefecţilor, Blaga insistând chiar pentru cazul din judeţul Timiş, unde există şi o sentinţă judecătorească, de care însă s-a cam uitat. Nu se pune, însă, problema schimbării şefilor deconcentratelor.

Apoi, PNL a adoptat zece criterii de integritate, care vor stopa multe candidaturi: lustraţie, traseism, nepotism, contracte cu statul, fals în declaraţii, incompatibilitate, atitudini discriminatorii, datorii la buget, plagiat şi probleme penale.

În privinţa ultimului punct, este de remarcat că nu pot candida nici măcar cei asupra cărora s-a început urmărirea penală pentru fapte de corupţie, fără a fi neapărat trimişi în judecată sau condamnaţi.

„Sunt criterii dure, dar pe care chiar organizaţia din Timiş le-a votat, cu doar un vot împotrivă”, a spus Blaga.

Un alt mesaj transmis de co-preşedintele PNL poate fi privit şi ca un cadou de ziua lui Robu: primarul va avea mână liberă în alegerea preşedintelui PNL Timişoara, ca urmare a faptului că trebuie finalizată în aceste zile fuziunea cu PDL, iar conducerea organizaţiilor locale trebuie să devină monocefală.

0 Comments

No Comment.