Vârstnicii Timișoarei, sărbătoriți festiv de ziua lor

Data de 1 octombrie a fiecărui an reprezintă ziua în care, în întreaga lume, se aduce un omagiu seniorilor, o zi sărbătorită internațional, în care cei ajunși la senectute sunt aniversați așa cum se cuvine, cu momente artistice, dans, masă întinsă și, mai ales, cu multă voie bună.

Primii care deschid balul, la propriu, sunt membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Timișoara, care se reunesc duminică, de la ora 14, pentru tradiționalul Bal al pensionarilor CARP.

Cei care doresc să ia parte la evenimentul organizat la „Velvet“ și să sărbătorească într-un cadru festiv, atât din punct de vedere gastronomic, cât și artistic, Ziua Persoanelor Vârstnice, se pot adresa în aceste zile pentru înscrieri la sediul CARP din Calea Bogdăneștilor nr. 4.

De altfel, data aniversară va prilejui o întreagă serie de acțiuni care vor fi derulate în perioada următoare, principalii beneficiari fiind pensionarii cu mijloace financiare modeste. Astfel, vârstnicilor cu pensii mici (sub 450 de lei) și care în multe dintre cazuri sunt lipsiți de întreținători li se va acorda un ajutor bănesc nerambursabil, în vreme ce pensionarii cu venituri lunare de până la 700 de lei vor beneficia de sprijinul financiar anual, în valoare de 60 de lei.

Seria activităților derulate sub semnul internaționalei aniversări va continua cu o acțiune competițională, un concurs de șah care îi va reuni pe pensionari, timp de trei zile (între 23 și 25 octombrie) în fața tablelor cu pătrățele albe și negre, întrecerea fiind organizată fie la sediul din Timișoara al CARP, fie în incinta casei de odihnă rezervată membrilor organizației, de la Buziaș.

De altfel, orașul care furnizează acesteia din urmă un consistent contingent de membri (circa 600 de persoane), va primi încă o dată vizita pensionarilor, cu prilejul Festivalului Papricașului, CARP fiind reprezentat la eveniment inclusiv prin ansamblul propriu, „Sorocul“, cel care va furniza fondul muzical-artistic și la balul de duminică.

Spectacol aniversar

Tot sub egida Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice va avea loc un alt spectacol aniversar, organizat de această dată de Serviciul pentru protecţia socială a persoanelor vârstnice, din cadrul Direcţiei de asistenţă socială comunitară a municipalității timișorene.

Evenimentul se va desfășura luni, 3 octombrie, începând cu ora 11, la Sala Adam Müller Guttenbrunn din str. Gheorghe Lazăr nr. 10-12. Programul va fi susţinut de beneficiarii Centrului de Zi ,,Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavril”, membrele Asociației Seniorilor din Timișoara și elevii Școlii cu clasele I-VIII „Sf. Maria”, care vor prezenta momente inedite de poezie, cântece, dansuri și prezentare a produselor confecționate în cadrul Centrului de zi.

0 Comments

No Comment.