Variola maimuţei a ajuns în Grecia

Atenţionare de călătorie MAE: Caniculă prelungită și pericol de incendii, în Grecia | Până când vor fi fenomene extreme

Variola maimuţei a ajuns în Grecia

Grecia a depistat primul caz suspect de variola maimuţei la un turist englez, a anunţat organizaţia de sănătate publică.

Atât turistul englez cât şi partenerul său de călătorie au fost transferaţi la un spital într-o cameră de izolare.

Momentan se aşteaptă analizele de laborator până luni, pentru confirmarea acestui caz, scrie Adevărul.

Până acum au fost depistate cazuri de variola maimuței în Germania, Marea Britanie, Franţa şi Spania. De asemenea sunt cazuri confirmate de variola maimuţei şi pe teritoriul SUA.

Variola maimuţei este o infecţie virală cu simptome uşoare. Aceasta se vindecă de la sine în decurs de câteva săptămâni. Se poate transmite de la om la om prin contact apropiat cu secreţiile tractului respirator, cu leziuni ale pielii unei persoane infectate sau cu obiecte contaminate cu fluide corporale.

Avem motive de îngrijorare? Precizările unui cunoscut virusolog român din SUA

Organizația Mondială a Sănătăţii (OMS) va organiza o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre variola maimuței. Avem motive de îngrijorare? Iată răspunsul unui medic român pentru RO-Vaccinare.

„Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie, nici gut feeling, biocurenți sau vreo previziune de-a lui Nostradamus”, spune RO Vaccinare citând precizările dr. Cristian Apetrei, profesor român în Departamentul de Microbiologie și Genetică Moleculară despre variola maimuței.

Monkeypox nu e o boală care să ne îngrijoreze din cale-afară, în condițiile în care au fost depistate mii de cazuri în Africa în cursul ultimilor 50 de ani.

Se știe că boala n-are nici pe departe transmisibilitatea variolei sau a SARS-CoV-2 și că este mult mai puțin patogenă decât variola, se arată pe pagina Facebook a RO Vaccinare, care preia declarațiile dr. Cristian Apetrei, profesor român în Departamentul de Microbiologie și Genetică Moleculară, membru în Centrul pentru Cercetarea Vaccinului și în Programul Postuniversitar în Microbiologie și Imunologie (PMI) de la Universitatea din Pittsburgh, SUA.

Acesta spune că boala nu are transmisibilitatea variolei, dar se transmite de la om la om, mai ales prin secreții.
Asta înseamnă și saliva sau secrețiile respiratorii din tuse sau strănut: „și cum noi știm că sunt ceva probleme cu comportamentul pe stradă, asta înseamnă că trebuie oarecare prudență”.

Apoi, mortalitatea nu este cea din variolă (de până la 30%), dar nici nu-i „floare la ureche. Se estimează că în cursul ultimilor 10-20 de ani, ratele cumulate ale mortalității prin monkeypox au fost undeva între 3-6%.

Din nou, totul se reduce la R0. Care în cazul monkeypox a fost calculată a fi în jur de 0.32-0.35. Suficient de jos pentru ca să nu se producă răspândire explozivă. Reamintesc: un R0=0.32 înseamnă că, într-o populație complet susceptibilă, un individ cu monkeypox poate infecta cu success 0.32 alți indivizi. Asta prin definiție nu ridică probleme”.

CITEȘTE ȘI: Patru morți și 900.000 de case fără curent după furtuni violente în Canada (video)

Sunt întotdeauna posibile clusteruri: „dacă virusul se transmite prin secreții și intră într-o populație susceptibilă cu obiceiuri la risc, vom putea vedea numeroase transmiteri secundare”.

Boala nu are neapărat rezervorul la maimuțe: „că atunci ar fi trebuit să ne temem doar pe plajă la pozele clasice. Se pare însă că rezervorul natural al virusului sunt rozătoarele.

Ceea ce înseamnă că populația unde șobolanii aproape au ajuns animale de companie (mă refer acum doar la număr, nu la dimensiunile lor care sunt acelea ale unui cățel mai mititel) e la risc major.

Faptul că unii cetățeni ai planetei se așteptau ca monkeypox să înceapă să zburde nu-i face pe aceștia nici conspiratori și nici vrăjitori.

După cum am mai spus, e suficient să pui mâna pe orice carte de boli emergente și ai să găsești acolo informația”.

În aceeași postare apare și lista infecțiilor cu cel mai mare potențial pandemic:

a. Febra hemoragică de Crimea-Congo
b. Bolile filovirale (i.e., Ebola & Marburg)
c. Coronavirusurile emergente înalt patogene relevante pentru om (MERS Co-V & SARS)
d. Febra de Lassa
e. Nipah și Hendra
f. Virusul febrei Vaii Rift
g. Monkeypox.

„Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie, nici gut feeling, biocurenți sau vreo previziune de-a lui Nostradamus.

Au fost doar experți din toate domeniile legate de emergența patogenilor și răspândirea lor în populațiile umane, care au judecat la rece și pe bază de modelare.

Evident, pentru Năzdrăvănei, o astfel de abordare este o erezie profundă deoarece ei consideră că știința este atunci când ne dăm cu părerea și atât.

Am văzut că nici nu s-a anunțat bine că circulă monkeypox, că au și început conspirațiile legate de vaccin.

În primul rând, trebuie să vă spun un mare secret, direct de la oculta: în următoarele teste IQ va figura obligatoriu intrebarea: Cei care răspund nu vor fi primiți nici măcar la școala ajutătoare.

Deoarece se consideră că planeta ar trebui să aibă acel nivel minim de cunoștințe care să permită răspunsul corect la întrebarea de mai sus. Ați văzut că până și Plandemicul a învățat acest răspuns și va putea răspunde fără nicio ezitare: „Vacsin”. Ceea ce garantează măcar locul la școala ajutătoare”, se arată în postare.

„Cum se face că avem vaccin anti-monkeypox? Aici, va trebui să recunosc: ne-au prins. Cea mai bună dovadă a marii resetări este tocmai asta: cand bilgeitz a văzut c-a dat-o-n bară cu SARS-CoV-2, a recurs imediat la planul B, cel pus la cale de pe vremea lui Newton și Jenner.

Raționamentul a fost următorul: nu putem da drumul la variola c-au eradicat-o ăia, dar dăm drumul la monkeypox.

Pentru asta avem vaccinulul pentru smallpox, care va merge mai ceva decât vaccinul Moderna pe Omicron. Realitatea este că n-am avut niciodată un vaccin pentru smallpox. Am folosit varianta lui Jenner (cowpox, care s-a bazat pe virusul de la vacă), conform antena3.ro.

Și putem oricând să-l reintroducem în fabricație și eventual să folosim stocurile existente de vaccin. Partea ce mai mișto este că oricum am da-o cu vaccinul, planul este diabolic: dacă pornește monkeypox, noi ăștia, bătrânetul, care resetăm de n-avem aer, o să scăpăm fără probleme: suntem deja vaccinați pentru variolă (cu cowpox) și vaccinul o să ne protejeze de monkeypox”, este finalul mesajului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *