Vaporașele n-au sosit încă la Timişoara, dar au nume

Bega 1

Deși nu au sosit încă la Timișoara, vaporașele care vor întregi proiectul de reabilitare a malurilor Begăi au primit deja nume, după eforturi considerabile de gândire din partea autorităților locale, care s-au străduit să găsească cele mai potrivite soluții.

Timișorenii sunt deja mai fericiți acum, când știu că ambarcațiunile vor purta numele unor personalități care au influențat remarcabil istoria acestor locuri: Burebista, Decebal, Traian, Glad, Huniade, Savoia și Economu.

Alte variante discutate au fost ca vaporașele să poarte nume de ape din Banat sau de locuri cunoscute din Timiș, dar acestea nu au avut atât de mult succes.

În privința momentului în care acestea vor ajunge pe Bega, primarul Nicolae Robu a explicat că, de fapt, termenul prevăzut în contract este 30 iunie, iar datele vehiculate anterior (martie, aprilie) au constituit doar un „gentlemen agreement”, nicidecum vreo promisiune fermă.

Două dintre vaporașe au intrat deja la apă, de probă, iar al treilea le va urma în curând. Despre sosirea la Timișoara, însă, nu s-a mai spus nimic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *