Vaporașele care se umplu de praf în depou consumă zeci de mii de euro lunar

vaporase 4

Deși zac de doi ani în depoul RATT/STPT din zona Dâmbovița, cele șapte deja celebre vaporașe ale Primăriei Timișoara consumă bani în fiecare lună. Și nu puțini.

La fiecare 30 de zile, STPT solicită “compensația de transport municipal naval”, prevăzută de hotărârea nr. 2/8.01.2018 emisă de Consiliul Local Timișoara, iar Primăria Timișoara scoate banii, cam 200.000 de lei în medie pe lună!

 

compensatie„Compensația” din luna mai 2018 este cifrată la 233.867 lei

 

Conform purtătorului de cuvânt al societății de transport, municipalitatea decontează către STPT “cheltuielile curente legate de secția transport naval, adică școlarizarea, salariile personalului și mentenanța navelor”. Toate bune și frumoase, doar că, în HCLT 2/2018, se prevede că aceste compensații reprezintă diferența dintre cheltuielile de exploatare (cele enumerate mai sus) și veniturile din transportul naval.

Or, în condițiile în care deocamdată cele șapte vaporetto stau pe uscat, în depou, și deci nu produc venituri, ne putem întreba cum s-au calculat sumele solicitate de STPT drept compensații.

Am încercat să aflăm un răspuns de la actuala conducere a STPT, dar purtătorul de cuvânt ne-a comunicat că cei care ne pot lămuri ar fi directoarea economică Felicia Lăscuț și fostul manager Ioan Goia. Dacă doamna Lăscuț nu a dat curs solicitării noastre de a purta un dialog, în schimb, domnul Goia ne-a răspuns și ne-a explicat că, din punctul dumnealui de vedere, totul este în regulă.

vaporase 1 2

Vaporașele zac în depoul STPT

 

Mai precis, susține fostul manager, compensația reprezintă valoarea cheltuielilor de exploatare și-atât, din moment ce veniturile sunt zero. Așa o fi, doar că situația e halucinantă: în timp ce șoferii și vatmanii STPT, care lucrează zi de zi, își primesc salariile cu țârâita, aflându-se, nu o dată, la un pas de a intra în grevă, Primăria Timișoara plătește societății de transport zeci de mii de euro în fiecare lună pentru „mentenanța” unor ambarcațiuni care zac în depou și pentru salariile personalului navigant, lipsit deocamdată de obiectul muncii.

Încă o mostră de strategie și viziune în Primăria Timișoara…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Vaporașele care se umplu de praf în depou consumă zeci de mii de euro lunar

  1. Avem în acest subiect un exemplu tipic de birocrație românească, un model care arată cum functioneaza diverse instituții ale statului român , bineinteles , cu cheltuielile banesti aferente .

  2. Pentru că se poate, pentru că guvernarea închide ochii la astfel de furturi și nu-i nimic, mergem așa înainte.

  3. ȘOFERII ȘI VATMANII SOCIETĂȚII SE TREZESC LA ORA 3 ,LUCREAZĂ IN CONDIȚII MIZERE ,NU AU TOILETE SAU APĂ RECE ,LUCREAZĂ CÂTE 10 ORE SAU MAI MULT PE ZI ȘI PRIMĂRIA UITĂ DATA DE SALARIU SAU CÂTE LUNI ESTE RESTANT, NAȚIA MAMII VOASTRE DE HOȚI ! VREAU SĂ VĂD CÂND SE VA UMPLE PAHARUL ȘI VA DA PE DINAFARĂ !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *