Valoarea totală a despăgubirilor solicitate în dosarul Roşia Montană depășește 6,5 miliarde de dolari

România a câștigat procesul pentru Roșia Montană

Valoarea totală a despăgubirilor solicitate în dosarul Roşia Montană depășește 6,5 miliarde de dolari

Proiectul minier de la Roşia Montană a generat mişcări de protest la nivel naţional, unul dintre motivele invocate fiind tehnologia cu cianuri care urma să fie folosită, ce ar fi poluat iremediabil zona exploataţiei miniere, scrie romania-actualitati.ro.

Valoarea totală a despăgubirilor solicitate de compania canadiană Gabriel Resources, în dosarul deschis împotriva României, legat de proiectul aurifer de la Roşia Montană, se ridică la aproximativ 6,7 miliarde de dolari, potrivit datelor transmise de Ministerul Finanţelor.

Gabriel Resources, acţionarul majoritar de la Roşia Montană Gold Corporation, a chemat România în instanţă deoarece Guvernul de la Bucureşti a hotărât să nu aprobe, în final, exploatarea minei de aur.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara alocă 20% pentru învățământ la capitolul cheltuieli prevăzute în bugetul pentru anul 2024

Decizia a venit după ce, în 2021, Comitetul UNESCO a stabilit înscrierea sitului Roşia Montană în Patrimoniul mondial în pericol.

Proiectul minier de la Roşia Montană a generat mişcări de protest la nivel naţional, unul dintre motivele invocate fiind tehnologia cu cianuri care urma să fie folosită, ce ar fi poluat iremediabil zona exploataţiei miniere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *