Valeriu Gheorghiță: Se estimează o nouă creștere a numărului de cazuri de COVID-19 la sfârșit de august-început de septembrie

Scenariul lui Gheorghiță: Peste 1.500 de cazuri noi de COVID-19 pe zi în septembrie

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, avertizează că se estimează o nouă creștere a numărului de cazuri de COVID-19 probabil la sfârșit de august-început de septembrie și, cel mai probabil, va fi vorba despre varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2.

Experiența prin care trece Marea Britanie în acest moment arată că această infecție se răspândește cu precădere în rândul persoanelor nevaccinate și nu este întâmplător că această tulpină este prezentă îndeosebi la persoanele tinere din Marea Britanie, unde procentul celor nevaccinați este destul de crescut, a spus Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.

„Mesajul este de a completa, într-adevăr, schema de vaccinare. Marea Britanie, astăzi, a redus acel interval între cele două doze de la 12 săptămâni la 8 săptămâni, pentru a accelera vaccinarea celor care au primit o primă doză, tocmai că s-a observat această tendință de a afecta persoanele care au primit o singură doză”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat săptămâna trecută că va amâna cu patru săptămâni, până la 19 iulie, ridicarea ultimelor restricţii impuse în Anglia pentru combaterea epidemiei de coronavirus, din cauza unei creşteri a cazurilor legate de variantă delta, apărută iniţial în India. Varianta delta a coronavirsului a ajuns din India în peste 70 de ţări şi este pe cale să devină dominantă la nivel global, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

3 Comments
ioji 22 iunie 2021
da chiar asa o dam in manglea nu va vaccinati vine covidul dar pentru voi nu vine o vreme la racoare
Dan 21 iunie 2021
Dute-n afganistan  baiatu,poate au nevoie de tine.............ia-l  si pe pompierul atomic ghid !
Gepetto 21 iunie 2021
Asta nu e nici o problemă. Nu mă vaccinez