Incendii teribile la Sânnicolau Mare și Giroc. Un om a murit, alții au fost evacuați. Pagube uriașe (foto/ video)

În data de 21.06.2021, la ora 01.37, pompierii timișeni au fost anunțați, printr-un apel la 112, cu privire la producerea unui incendiu la o clădire cu spații comerciale parter-mansardă în localitatea Sânnicolau Mare.

S-a dispus alertarea Stației de Pompieri Sânnicolau Mare și trimiterea la locul intervenției a 3 autospeciale de stingere, un echipaj SMURD tip B și un efectiv de 9 subofițeri.

De asemenea, au fost trimise în sprijin, din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timisoara o autospecială de stingere și o autoscară S42 cu un efectiv de 5 subofițeri, iar din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Timisoara o autospecială de stingere cu 3 subofițeri.

Pentru încadrarea celorlalte mijloace tehnice din cadrul subunității, s-a dispus creșterea capacității operaționale la nivelul 3 (alarmarea unei ture de serviciu), la Stația de Pompieri Sânnicolau Mare.

În sprijinul pompierilor militari, au intervenit și pompierii voluntari din cadrul SVSU Cenad, SVSU Valcani și SVSU Dudeștii Vechi.

La locul intervenției au fost prezente și echipe din cadrul operatorului de energie electrică și gaze, echipaje de poliție și jandarmi.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu ardere generalizată la acoperișul clădirii și la încăperile din interior. În total, au fost afectați de incendiu în jur de 900 mp din clădire.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, pompierii au stabilit cauza probabilă a incendiului: efect termic al curentului electric (cablu electric defect).

 

Un al doilea incendiu a fost semnalat, tot printr-un apel la 112, în data de 20.06.2021, la ora 23.57, de această dată fiind vorba de o clădire cu un etaj, în localitatea Giroc.

S-a dispus alertarea Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara și trimiterea la locul intervenției a 3 autospeciale de stingere, o autoscară S42, echipaj SMURD tip B și 16 pompieri. Din cadrul SAJ Timiș a fost alertată o ambulanță tip C cu medic.

După efectuarea recunoașterii și asigurarea accesului în apartamentul incendiat, a fost descoperită o persoană decedată carbonizată.

În sprijinul forțelor din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara, a fost trimisă în sprijin și o autospecială de stingere cu 4 subofițeri din cadrul Detașamentului 1, sub comanda Ofițerului de Serviciu pe Inspectorat.

În urma incendiului, 14 persoane au fost evacuate (9 adulți și 5 minori), iar alte 5 persoane s-au autoevacuat.

De asemenea, pe lângă victima decedată, încă 2 persoane evacuate de pompieri au necesitat îngrijiri medicale, fiind intoxicate cu fum.

În acest moment, incendiul este lichidat și se lucrează la înlăturarea efectelor negative asupra instalațiilor și construcțiilor.

La locul intervenției este prezentă și o echipă CFL din cadrul IPJ Timiș care va efectua cercetări.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns