„Val de lumină” la Timişoara, în amintirea copiilor plecaţi la îngeri

Timişoara se va lăsa cuprinsă, joi, la ora 19, de un „Val de lumină” care va undui pe întreaga planetă în amintirea pruncilor care s-au grăbit să se întoarcă printre îngeri.

Organizaţia E.M.M.A. (Eternul Miracol Materna Alinare) va marca „Ziua internaţională a comemorării bebeluşilor şi a copiilor” aprinzând lumânări în oraşul de pe Bega, dar şi în alte localităţi din ţară (Aiud, Braşov, Bucureşti, Buzău, Codlea, Dej, Galaţi, Iaşi, Piatra-Neamţ, Ploieşti, Satu Mare, Sibiu, Târgu Jiu, Tulcea) şi sensibilizând publicul vizavi de drama micuţilor plecaţi prea curând, iar „Valul de lumină” va străluci şi în câteva ţări europene, dar şi în Statele Unite, Canada, Australia şi Japonia.

La Timişoara se vor aprinde candele la biserica ortodoxă din zona Blaşcovici (strada Bârzava nr. 4) şi vor fi lăsate să ardă 60 de minute. Cum ora la care se desfăşoară acţiunea este unică, diferenţa de fus orar va face ca valul luminos să străbată tot globul.

În România, evenimentul iniţiat de Bianca Brad, fondatoarea E.M.M.A., a ajuns la cea de-a şasea ediţie şi mobilizează deopotrivă voluntari din cadrul organizaţiei şi oameni au suferit astfel de tragedii.

„Dorinţa noastră este, ca prin acest eveniment de comemorare, să determinăm creşterea solidarităţii umane şi să sensibilizăm societatea vizavi de astfel de drame, oferind o alinare părinţilor îndoliaţi, dar şi să atragem atenţia asupra ratei ridicate a mortalităţii infantile din România”, afirmă Bianca Brad.

Cei care nu au posibilitatea de a participa direct la întrunirile înscrise în „Valul de lumină” sunt încurajaţi să aprindă o lumânare în casele proprii sau în alte locuri unde se vor afla mâine, să fotografieze candelele şi să expedieze pozele pe adresa [email protected], pentru a arăta, printr-un gest simplu, că le pasă de semenii lor care se confruntă cu suferinţa pierderii copiilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns