Val de infectări cu coronavirus în România. Adrian Marinescu: „Putem să discutăm despre un val 6”

Val de infectări cu coronavirus în România. Adrian Marinescu: „Putem să discutăm despre un val 6”

Val de infectări cu coronavirus în România. Adrian Marinescu: „Putem să discutăm despre un val 6”

România se confruntă cu un nou val de infectări cu COVID-19. În ultima săptămână, numărul cazurilor a crescut de la 200-250 la 4000. Medicii recomandă românilor să fie prudenţi şi să poarte mască de protecţie în spaţiile închise şi aglomerate.

Val de infectări cu coronavirus în România. Marinescu: Există un trend care este peste tot în Europa

”Putem să discutăm despre un val 6, doar că vorbim de un val care vine în etapa de conviețuire. La începutul anului 2022 spuneam că etapa pe care o avem în pandemie, pentru că pandemia nu s-a încheiat, este etapa în care conviețuim. Și spuneam și atunci că vor fi posibile creșteri și că numărul de infecții nu înseamnă neapărat o presiune la nivelul spitalelor.

Există un trend care este peste tot în Europa și nu numai. De fapt, noi trebuie să gândim așa…

Partea prudentă se referă la faptul că oamenii care, din păcate, sunt în vârstă, au boli cronice, se pot infecta și pot într-o oarecare măsură să facă și forme severe. Ceea ce discutăm despre vaccinare, discutăm despre lucrurile pe care le putem face.

CITEȘTE ȘI: ‘’Povestea plasticului’’, un film provocator

Nu vorbim despre măsuri restrictive, vorbim despre o prudență pe care trebuie să o avem mai mult poate decât în lunile trecute când era o situație mai bună.

Punctual la ceea ce se întâmplă în spitale, este următoarea situație. Sunt mai multe prezentări, de aici se selectează și oamenii care au nevoie să fie internați iar la copii într-adevăr este o problemă. Ei fac forme ușoare, dar la copiii foarte mici, din păcate, ei trebuie să fie monitorizați în spital.

Și atunci ajungem la punctul în care locurile sunt toate ocupate. Pentru că vă aduc aminte că în București și în zonele limitrofe, toți copiii care au infecții cu SARS CoV-2 vin la Matei Balș. Ori este foarte greu de rezolvat și presiunea este crescută”, a explicat medicul Adrian Marinescu, conform romaniatv.net.

Acesta spune că deşi numărul infectărilor este destul de mare, în acest moment nu putem vorbi despre cazuri severe.
”Vorbim de infectări, nu de cazuri severe. Este foarte important să facem această precizare.

Nu mai vorbim despre acele forme severe, nu mai vorbim despre oameni care au nevoie de oxigen, situațiile de felul acesta sunt rare.

Deci vorbim despre infectări, iar cele mai multe sunt ușoare și mai ales la adulți și nu necesită spitalizare.

Deci nu vorbim despre o presiune crescută la nivelul spitalelor.

Dar dacă vorbim despre infecții, ca număr de infecții, ele pot crește. Trebuie să luăm în calcul că este o variantă virală care se transmite extrem de ușor și atunci fiecare persoană infectată transmite mai departe.

Și în următoarele săptămâni ne așteptăm să fie același trend de creștere”, a mai spus Adrian Marinescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Val de infectări cu coronavirus în România. Adrian Marinescu: „Putem să discutăm despre un val 6”

  1. Nu mai am încredere în medici. În cel de „familie” nicidecum. Ce să mai zic de mass-media? Sau de politicieni… E cumva pe terminate steaua lui Elenski? Constituția nu o mai respectă nici dracul. Despre ce libertate mai putem vorbi în UE? Sunt curios dacă mi se mai publică acest comentariu. Nu mai văd comentarii pe acest site. O fi mita guvernamentală de vină?

Lasă un răspuns