Val de amenzi la Timişoara! Spații insalubre și alimente depozitate necorespunzător

Mare atenție de unde vă procurați alimentele! Lipsa igienei și nepăsarea față de normele în vigoare sunt caracteristice pentru multe dintre magazinele timișorene. Peste 40.000 de lei a totalizat valoarea amenzilor aplicate de Direcția  de  Sănătate  Publică (DSP) Timiș comercianților de produse alimentare.

Cea mai mare sumă, de 13.600 de lei, a fost plătită de supermarketurile la care inspectorii au constatat că nu se asigură controlul și înregistrarea temperaturii în spațiile frigorifice și că responsabilii magazinelor nu sunt interesați de curățenie, neavând personal angajat pentru acest lucru, spațiile fiind insalubre.

În piețele agroalimentare controlate, s-a constatat că existau persoane responsabile cu curățenia, însă acestea nu aveau absolvite cursurile de igienă și nu foloseau dezinfectanți avizați de Ministerul Sănătății. Mai mult, în piețe, multe produse perisabile nu sunt depozitate corespunzător și nu sunt etichetate.

În privința igienei, administrația Pieței ”Badea Cârțan” a fost amendată cu 3.500 de lei pentru că grupurile sanitare sunt insalubre. De asemenea, controalele au vizat și producătorii prezenți în piețe, precum și alte unități agroalimentare din Timișoara care nu sunt amplasate în cadrul piețelor. Din nou, mizeria și nepăsarea față de modul în care sunt păstrate produsele destinate consumului uman au atras mai multe amenzi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.