Bani gârlă la dispoziţia microîntreprinderilor din Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara

sudor

Microîntreprinderile vor putea accesa până la 200.000 de euro per proiect, printr-o linie de finanţare care se va reactiva în lunile următoare. Vorbim despre un nou apel de proiecte pe Axa 2 a Programului Operațional Regional (POR), mai concret pe Prioritatea de investiții 2.1. A, destinată microîntreprinderilor.

Conform informaţiilor făcute publice de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, finanţările vor putea fi solicitate de operatorii economici care se încadrează în categoria microîntreprinderilor – adică au cel mult nouă angajaţi şi o cifră de afaceri anuală în valoare de cel mult un milion de euro – pentru construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau de prestări-servicii, dotarea cu active corporale sau necorporale, incluzând instrumente de comercializare online.

Suma maximă care poate fi atrasă e de 200.000 de euro

Ghidul aferent apelului de proiecte prin acest instrument de finanţare va fi publicat astăzi, pe site-ul www.inforegio.ro, dar şi pe cel al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, www.adrvest.ro. Firmele interesate vor putea depune proiectele doar prin intermediul aplicației MySMIS, în perioada 8 iulie – 8 noiembrie. Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 25.000 de euro. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile solicitate poate fi de 200.000 de euro.

Finanțarea nerambursabilă solicitată poate reprezenta cel mult 90 la sută din valoarea eligibilă a proiectului. În judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, 207 microîntreprinderi au atras deja finanţări în valoare totală de peste 30 de milioane de euro, în urma primului apel de proiecte pe această componentă a POR.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns