Val de aer polar în ziua de Florii. Temperaturile scad chiar și cu 20 de grade în doar 24 de ore

Val de aer polar în ziua de Florii. Temperaturile scad chiar și cu 20 de grade în doar 24 de ore

Vreme ca de Crăciun în ziua de Florii. Meteorologii anunță fenomene de iarnă în mai multe zone din țară cu lapoviță, ninsori și viscol. Temperaturile ar urma să scadă chiar și cu 20 de grade în 24 de ore.

O masă de aer rece de origine arctică ne va afecta la sfârșitul săptămânii. Astfel, vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului în mare parte din țară. Deosebit de frig va fi în Moldova, Transilvania, Muntenia și în zonele montane.

CITEŞTE ŞI: Grecia ridică toate restricțiile pentru sezonul turistic de vară

De la temperaturi de 25 de grade Celsius prognozate pentru sâmbătă în sudul și estul țării, duminică, de Florii, termometrele nu vor indica mai mult de 8…10 grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros în jumãtatea sud-esticã a ţãrii unde vor fi precipitaţii, sub formã de ploaie în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea, iar în Transilvania şi Moldova trecãtor si sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

Vremea la munte, de Florii

La munte va ninge viscolit. Pe arii restrânse, cantitãţile de precipitaţii vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în vest şi sud-est, amplificând senzația de rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, iar cele minime între -3 şi 8 grade, conform observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *