Grecia ridică toate restricțiile pentru sezonul turistic de vară

Turiștii care merg în Grecia și se infectează cu COVID-19 nu vor fi obligați să intre în carantină

Grecia a anunțat miercuri că restricțiile privind pandemia, cum ar fi purtarea măștii în interior și certificatele COVID, vor fi ridicate pe perioada sezonului turistic de vară, iar autoritățile vor lua în considerare posibilitatea de a le reinstitui în septembrie, relatează Reuters.

Infecțiile cu coronavirus în Grecia s-au atenuat în ultimele săptămâni, autoritățile înregistrând marți 15.000 de infecții și 64 de decese. Dintr-o populație de 11 milioane de locuitori, aproximativ 72% sunt complet vaccinați.

Sezonul turistic estival începe în Grecia de obicei după Paștele ortodox, care anul acesta cade pe 24 aprilie. Grecia se așteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an, iar oficialii prevăd venituri care vor atinge 80% din nivelurile din 2019, un an record înainte ca pandemia să oprească călătoriile.

Ministrul Sănătății, Thanos Plevris, a declarat că decizia de a relaxa restricțiile s-a bazat „pe datele epidemiologice și pe sugestiile experților”.

De la 1 mai până la 31 august, publicul nu va mai fi nevoit să prezinte certificate de vaccinare sau de îmbolnăvire cu coronavirus pentru a intra în spații închise sau deschise, cum ar fi restaurantele, iar autoritățile iau în considerare, de asemenea, ridicarea cerinței de a prezenta un certificat digital COVID pentru a intra în țară.

În plus, purtarea măștilor în interior nu va mai fi obligatorie începând cu 1 iunie, iar elevii se vor întoarce la cursuri după vacanța de Paște fără a mai fi nevoie să prezinte în mod regulat teste negative.

Plevris a precizat că toate măsurile vor fi reevaluate în septembrie.

CITEŞTE ŞI: Bulgaria renunţă la certificatul verde și primeşte de miercuri turiştii nevaccinaţi din România

Grecia, una dintre cele mai populare destinații turistice de vară din sudul Europei, a atras peste 33 de milioane de vizitatori în 2019, majoritatea din Marea Britanie și Germania. Industria reprezintă aproximativ o cincime din economie și angajează unul din cinci oameni, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *