Bulgaria renunţă la certificatul verde și primeşte de miercuri turiştii nevaccinaţi din România

Bulgaria renunţă la certificatul verde și primeşte de miercuri turiştii nevaccinaţi din România

Începând de miercuri 13 aprilie, persoanele care sosesc în Bulgaria din Macedonia de Nord, Turcia, România, Serbia, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Israel şi Egipt nu vor mai trebui să prezinte un certificat european valid privind COVID-19 care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, conform romaniatv.net.

Un ordin în acest sens a fost emis de ministrul Sănătăţii, Asena Serbezova, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Bulgaria – una dintre țările cu cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID – va renunţa, din 20 martie, la obligativitatea certificatului verde COVID care permite accesul la mall, la restaurant și în alte spații publice, a anunțat premierul Kiril Petkov, citat de Reuters.

Personalul NATO care participă la sesiuni internaţionale de pregătire şi contingente multinaţionale, precum şi civilii care îi însoţesc, nu vor trebui să prezinte un certificat care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, indiferent de ţara din care vin.

CITEȘTE ȘI: Mitropolitul Banatului a donat o casă unei familii cu 5 copii

Bulgaria – una dintre țările cu cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID – renunţase deja, din 20 martie, la obligativitatea certificatului verde COVID care permite accesul la mall, la restaurant și în alte spații publice.
Certificatul COVID, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea negativă, a fost impus în Bulgaria în octombrie 2021 pentru accesul în spațiile publice și a generat o serie de proteste.

Foto: Alamy


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns