Vaccinurile împotriva bolilor grave au ajuns la DSP Timiș

vaccin 4

Dozele de vaccin hexavalent repartizate județului Timiș de Ministerul Sănătății au ajuns la sfârșitul săptămânii trecute în farmacia Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, urmând a fi distribuite medicilor de familie care efectuează acțiunea de imunizare conform calendarului național.

Este pentru a treia oară în acest an când se livrează vaccinul contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, afecțiunilor determinate de Haemophilus Influenzae și hepatitei B – care se administează copiilor cu vârste de două, patru și 11 luni – , după ce primele cantități au ajuns în județul nostru în lunile aprilie și mai, ultima tranșă din acest an urmând a fi distribuită în octombrie.

În plus, Ministerul Sănătății a demarat toate procedurile de achiziționare a vaccinului hexavalent pentru următorii patru anii (2018-2022), măsură care va preveni eventualele discontinuități de aprovizionare cu acest tip de vaccin. ”În prezent, în farmacia instituției există 8.825 de doze de vaccin hexavalent.

În Timiș, sunt disponibile toate tipurile de vaccin din calendarul național de imunizare. Sunt 2.900 de doze de BCG (împortiva tuberculozei), 215 de tetravalent (contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive și poliomielitei) și 19.152 de ROR (rojeolă-oreion-rubeolă). De asemenea, mai sunt cantități din aceste vaccinuri și în teritoriu, la medicii vaccinatori”, a precizat Dana Șpac, purtător de cuvânt al DSP Timiș.

Potrivit acesteia, pentru întreg anul 2017, necesarul de vaccinuri la nivelul județului a fost stabilit la 8.100 de doze de tetravalent, 12.300 contra hepatitei B, 15.500 de BCG, 25.600 de ROR, 23.200 de hexavalent și 20.700 de pneumococic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *