Vaccinul Pfizer primește undă verde din partea FDA pentru copiii de 5-11 ani

Pfizer a cerut FDA autorizarea unui vaccin dezvoltat împotriva variantei Omicron a coronavirusului

Experții Administrației americane pentru reglementarea alimentelor şi medicamentelor (FDA – Food and Drug Administration) susțin administrarea vaccinului anti-Covid Pfizer la copiii de peste 5 ani. Vaccinul a fost deja autorizat pentru imunizarea adolescenților de peste 12 ani, conform observatornews.ro.

Un grup guvernamental american a votat pentru a recomanda vaccinul Pfizer/BioNTech să fie administrat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Autorizarea de urgență ar putea fi dată în câteva săptămâni, scrie BBC.

În septembrie, compania a declarat că datele sale arată că vaccinul anti-Covid este sigur pentru copiii din această grupă de vârstă. Dacă SUA acordă autorizație de utilizare a vaccinului anti-Covid Pfizer la această grupă de vârstă, aproximativ 28 de milioane de copii din SUA ar putea fi imunizați.

S-a constatat că vaccinul induce un răspuns imun puternic la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, într-un studiu clinic cu 2.268 de participanţi, au spus companiile luna trecută. În ciuda rezultatelor pozitive, autoritățile de reglementare au trebuit să evalueze și riscul de inflamație a inimii, un efect secundar foarte rar apărut la vaccinarea cu Pfizer și Moderna.

CITEȘTE ȘI: Răsturnare totală de situaţie! Statul român, acuzat de infracțiune după ce a introdus obligativitatea certificatului verde

Panelul de experți al FDA a stabilit că beneficiile vaccinării depășesc orice alte riscuri pentru sănătate. Autoritatea de reglementare din SUA a cântărit cu atenție argumentele pro și contra și spune că există motive solide pentru vaccinarea copiilor mici împotriva Covid-19. Deși este puțin probabil ca ei să se îmbolnăvească grav dacă se infectează, copiii pot fi extrem de infecțioși, chiar și în absența simptomelor, potrivit observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *