Vaccinul împotriva temutului virus din China vine de la Timişoara

vaccin 8

Leacul împortriva celui mai mediatizat virus al momentului ar putea veni chiar de la Timişoara. Specialiştii de la Centrul Oncogen au publicat deja o schemă în acest sens, care este un compromis între vaccinarea industrială şi cea individualizată.

„Noi am început să studiem un alt mod de abordare a vaccinurilor, de la ultima epidemie de Ebola, când ne-am gândit că vaccinul, prin metodele tradiţionale de obţinere de până acum, nu va fi posibil, pentru că vaccinologia, cu vechile ei metode, şi-a cam atins limitele. Este vorba despre un vaccin individualizat populaţional.

Noi am luat caracteristicile imune ale populaţiei din România, de tip caucazian, care se regăseşte în toată Europa şi America de Nord, în linii mari. Ţinând cont de caracteristicle imune, ale răspunsului imun la diverşi stimuli antigenici, în cazul de faţă la coronavirus, şi folosind datele publicate, am propus o serie de peptide, de antigene, de mici proteine, un amestec care să acopere, în practică, toată populaţia României.

Noi, dacă am fi aparatura necesară, l-am fi făcut mai repede. Mai departe, noi nu putem produce la scară mare acest vaccin. Noi venim cu o soluţie, care este un compromis între vaccinarea industrială, cea practicată în gripa obişnuită, şi cea individualizată, care nu se aplică, pentru că este scumpă”, a declarat prof. dr. Virgil Păunescu, coordonatorul Oncogen.

Detalii (pentru cunoscători) accesând următorul link: https://oncogen.ro/oncogen-vaccine-design-for-coronavirus/

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

13 thoughts on “Vaccinul împotriva temutului virus din China vine de la Timişoara

 1. Chiar nu înțeleg de ce refuzați sa deveniți serioși! Dacă unul debitează ce ii trece prin cap, dvs il acordați atenție și spațiu in gazeta. Dacă e Advertorial sau Publicitate, va rugam sa ne anuntați, ca sa nu mainpirrdem vremea. Mulțumesc frumos.

  1. @Prof. Bunu,
   Speranta moare ultima! Insinuati ca nu exista vointa, determinare si fonduri pentru a descoperi un vaccin la Oncogen pentru acest caz? Colegul dvs. debiteaza? Mai sa fie! Cand o sa fie rector stacheta pentru cercetare o sa fie mult, mult mai sus in comparatie cu elenul pe care il transmite expresia DEBITEAZA…

   1. Prietene Erevan, iar ai uitat să îți iei tratamentul și uite ce iese ! Te rog nu mai fi neglijent că iar ajungi în cămașă de forță !

 2. Eu unul mă mir că acest mare svant, de talie mondială, nu a fost încă recompensat cu cel puțin un premiu Nobel, după cîte și minunate descoperiri a făcut la nemai văzutul și unicul în lume, Oncogen ! Nu știam nici că nea Păunescu ăsta e urmașul lui Jules Verne și al lui Petre Ispirescu și nici că Renașterea a devenit jurnalul oficial al cenaclului S.F. H.G. Wells din Timișoara ! Cam multe necunoscute dar cel mai probabil și sigur e că dl. Florescu pe care mai mulți cititori ai ziarului îl bănuim de asta, a luat ceva bani de publicitate mascată și de la marele savant oltenesc ! Probabil că vai intra în funcție cenzura de la Renașterea, mai eficientă și mai strictă decît cea de la Pravda și comentariul meu va fi șters cît mai repedepentru ca nu cumva să fie ofensate marile personalități științifice aleorașului și țării !

  1. În România e plin de cercetători care nu pot decât din gura.
   Mai practici sunt la accesat fonduri europene tocmai pt.ca, chipurile, ar putea.

 3. stire de 2 bani care face reclama unor cercetatori care se fac ca muncesc ”Noi am început să studiem un alt mod de abordare a vaccinurilor” ….au trecut peste 5 ani de la epidemia de Ebola dar ei studiaza INCA intens…
  In Romania desi Institutul national Cantacuzino a fost trecut la MApN nici macar astazi nu produce un banal vaccin sezonier. In schimb ”meseriasii” de la Timisoara, teoretic sunt institut pentru cercetare in domeniul cancerului, din plictiseala sau crezand ca au rezolvat deja cu maladia secolului se aventureaza sa dea lectii lumii intregi la vaccinuri

 4. La felul în care se fac angajarile într-o astfel de instituție in Romania… putem fi siguri de eficienta datului din gura…

 5. Eu am un tratament naturist care ucide virușii ( Gripa , Coronavirusul ) în 20 minute , dar nu în faza de incubare .
  Măcar până se găsește un vaccin viabil .
  Sunt din Timișoara iar numărul meu de telefon este 0725/422-927 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *