Vaccinarea în UE poate fi perturbată din cauza unor „goluri” de aprovizionare cu serul Pfizer. Care este soluția imediată

vaccin covid 1

Vaccinarea în UE ar putea să fie perturbată din cauza unor deficiențe în stocurile de vaccin produs de Pfizer și BioNTech, avertizează compania. Au apărut așa numitele „goluri” în aprovizionare care au dus ca unele centre din Germania să se închidă complet.

CITEȘTE ȘI: Mii de păsări au murit sau nu au mai putut zbura din cauza artificiilor din Roma. Imaginile îngrozitoare au făcut turul lumii

BioNTech lucrează cu Pfizer pentru suplimentarea producţiei de vaccin.

Acesta a fost primul vaccin aprobat, dar serul produs a ajuns greu în UE din cauza aprobării relativ greoaie a lui din partea organismului de reglementare european.

Întârzierile au surprins Germania, unde anumite regiuni au fost nevoite să închidă temporar centrele de vaccinare la câteva zile după startul campaniei (27 decembrie).

„Momentan, nu arată bine – apare un gol pentru că nu există alte vaccinuri aprobate şi trebuie să aoperim acest gol cu propriul nostru vaccin”, a spus Uğur Şahin, CEO BioNTech, într-un interviu acordat Spiegel, citează The Guardian, potrivit stirileprotv.ro

Este aşteptat ca, pe 6 ianuarie, vaccinul dezvoltat de compania americană Moderna să fie aprobat de European Medicines Agency (EMA).

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a îndemnat EMA să aprobe rapid şi vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca, aprobat săptămâna aceasta de Marea Britanie. Calendarul UE privitor la acesta nu este stabilit.

Şahin a spus că vaccinul Pfizer, pentru care este folosită tehnologia RNA mesager, ar trebui să fie eficient în cazul noii variante de coronavirus decetată iniţial în Marea Britanie, care pare a fi mai contagioasă.

„Facem teste pentru a vedea dacă vaccinul nostru poate de asemenea neutraliza această variantă şi curând vom şti mai multe”, a spus el.

Legat de mutaţia recentă, el a spus că este posibil să fie necesară optimizarea vaccinului, iar acest lucru ar dura şase săptămâni, iar el ar trebui să primească o nouă aprobare.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Vaccinarea în UE poate fi perturbată din cauza unor „goluri” de aprovizionare cu serul Pfizer. Care este soluția imediată

  1. prima informatie de calitate la inceput de an ! sincer ma bucur . au inceput sa dea cu stangu-n-dreptu , se dovedeste eficienta vaccinului si dorinta populatiei din europa de a nu se vaccina. n-au cui sa dea vaccinul si nu-l mai aduc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *