Vaccin antigripal compensat, la farmacii pentru mai multe categorii de asigurați, anunță CJAS Timiș

Vaccin antigripal compensat, la farmacii pentru mai multe categorii de asigurați, anunță CJAS Timiș

Vaccin antigripal compensat, la farmacii pentru mai multe categorii de asigurați, anunță CJAS Timiș

Vaccinul antigripal poate fi procurat de asiguraţi direct din farmacii, au anunțat reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș.

Asiguratul, pe baza unei reţete compensate, eliberate de medicul de familie sau de un medic specialist se poate adresă oricărei farmaci în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru procurarea vaccinului antigripal.

Prescripția medicală electronică pentru vaccinurile antigripale are o valabilitate de maximum 30 de zile de la data emiterii. Administrarea vaccinului poate fi făcută de medici de familie, epidemiologi, de boli infecțioase, pediatri, sau medici din orice altă specialitate care au atestat de vaccinologie.

CITEȘTE ȘI: Produse expirate, mizerie și insecte în alimentația publică, descoperite în urma unui control al comisarilor de la Protecţia Consumatorilor Regiunea Vest

„Vaccinul antigripal este compensat 100% pentru următoarele categorii de asiguraţi: minorii cu vârsta de peste 6 luni; gravide; persoane între 19 și 65 de ani, aflate în una dintre următoarele situații: boli cronice cardio-vasculare, respiratorii, renale, hepatice, neurologice, boli metabolice, oncologice, autoimune, malformații congenitale, obezitate, asplenie, persoane cu infecţie HIV/ SIDA, terapie imunosupresoare, transplant imunosupresia congenitală; persoane peste 65 de ani; personal medico – sanitar și auxiliar.

Persoanele cu vârsta mai mare de 45 ani și mai mică de 65 ani, fără boli cronice, care doresc să se imunizeze, beneficiază de un regim de compensare 50%”, a declarat direcorul CJAS Timiş, Victor Dumitraşcu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *