Aproape 14 milioane de euro pentru asigurarea unui climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă

Aproape 14 milioane de euro pentru asigurarea unui climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă

Aproape 14 milioane de euro pentru asigurarea unui climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă

Trei județe din România: Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, dar și șase districte din Serbia: Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski și Podunavski vor beneficia de finanțare europeană pentru asigurarea unui climat mai sigur în zona de frontieră.

Marți, 3 octombrie, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, a participat, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, la semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „SAFE”: Un climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă. Fondurile sunt asigurate prin Programul Interreg IPA România-Sebia (2021-2027).

Proiectul, în valoare de aproape 14 milioane de euro, urmărește consolidarea capacității instituționale a autorităților implicate în gestionarea frontierelor și îmbunătățirea siguranței și securității în zonele vizate.

Programul privește cei 548 km care reprezintă 2% din întreaga frontieră terestră externă a Uniunii Europene. Pe acest perimetru există opt puncte de trecere rutiere, trei portuare, două puncte de trecere pe calea ferată și un punct de trecere fluvială (cu bacul) care, anual, asigură traversarea a peste 2,5 milioane de persoane și a 1,2 milioane de mijloace de transport marfă.

CITEȘTE ȘI: Vaccin antigripal compensat, la farmacii pentru mai multe categorii de asigurați, anunță CJAS Timiș

În perioada următoare se vor contracta încă două proiecte de importanță strategică și două de infrastructură mare, cu un buget total de 24 milioane de euro. Acestea au o valoare deosebită prin prisma activităților ce urmează a fi implementate în zona de graniță, pentru gestionarea situațiilor de urgență, respectiv pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate în aria Programului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *