Vacanțele românilor în Grecia ar putea fi compromise – Avertismentul de ultimă oră al MAE

furtuna grecia 2 1

Ministerul Afacerilor Externe îi informează, sâmbătă, pe românii care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul local de Meteorologie a emis o prognoză de ploi torențiale, furtuni, vânt în rafale pentru perioada 13 – 14 iulie 2019, anunță MEDIAFAX.

Zonele afectate de vremea nefavorabilă severă sunt:

– Marea Ionică de Nord;

– Epir;

– zona de vest a Greciei Centrale;

– centrul și estul Macedoniei;

– Thesalia;

– insulele Sporade de Nord;

– insulele din Nordul Mării Egee.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Avertizarea vine și în contextul în care, zilele trecute, în zona Halkidiki, s-a produs o furtună puternică, în urma căreia doi români, mamă și copil, au fost uciși. Tatăl copilului a ajuns cu răni grave la spital.

 

stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *