Vacanță în siguranță

Românii vor vacanțe exotice de Crăciun și Revelion. Care sunt cele mai căutate destinații și la ce prețuri ajung circuitele turistice

În această perioadă plină de incertitudini și de restricții, mulți români caută soluții pentru a evada din cotidianul marcat de pandemia provocată de noul coronavirus.

Sub avalanșa continuă de informații negative, pare că vacanțele de altădată au rămas doar amintiri plăcute, ce nu vor mai fi posibile.

Și totuși, orizontul nu e chiar atât de negru. Profesioniștii din turism s-au adaptat rapid noilor condiții și încearcă să pună la dispoziția clienților vacanțe la fel de plăcute precum cele de odinioară, în condiții de maximă siguranță.

„Am căutat pentru clienții noștri destinații fără restricții la intrare sau la întoarcerea în țară, astfel încât să eliminăm din start acest stres, iar pentru ca siguranța să fie la cote maxime, grupurile sunt formate din zece, maximum 15 persoane”, ne-a declarat Gabriela Petcana, managerul agenției timișorene de turism Ultramarin. Două dintre aceste destinații sigure puse la dispoziția turiștilor din vestul țării în această perioadă sunt Stockholm și Tenerife.

Capitala Suediei este un oraș situat pe 14 insule mari, într-un arhipelag vast, de aici și denumirea sa „Orașul de pe Ape” sau „Veneția Nordului”, iar mixul de cultură și natură reprezintă una dintre principalele sale atracții.

Cu un trecut viking și un prezent cosmopolit, Capitala Scandinaviei impresionează prin peisajul insular unic, arhitectura deosebită și gastronomia sofisticată.
vacanta 1 1
Vara este o perioadă potrivită pentru vizitarea acestui oraș, atât din perspectiva climei, cât și datorită evenimentelor organizate, care atrag turiștii în fiecare an.

E de menționat însă că în această perioadă orașul nu e aglomerat, astfel că, în siguranță deplină și într-o atmosferă plăcută, pot fi vizitate obiectivele care l-au făcut celebru: Palatul Regal din Stockholm, unul dintre cele mai mari din Europa, cu peste 600 de camere, care adăpostește nu mai puțin de cinci muzee; Complexul Ericsson Globe, pe care se urcă cu telegondola pentru a admira orașul de sus, de la 130 m înălțime; Muzeul Nobel, ce aduce un omagiu muncii lui Alfred Nobel și altor sute de laureați ai premiului cu același nume; Muzeul Viking, pentru a rememora istoria tumultoasă a acestor războinici; Primăria – locul elegant și faimos în lumea întreagă unde are loc Ceremonia de decernare a Premiilor Nobel; Muzeul Vasa, care adăpostește impresionantul vas de luptă Vasa, destinat să fie mândria flotei imperiale suedeze (care însă s-a scufundat în anul 1628 din cauza instabilității sale, după puțin mai mult de un kilometru parcurs pe apă).

De asemenea, se poate face o călătorie de neuitat cu autobuzul amfibie, prin diferite zone ale Stockholm-ului.

Oriunde te-ai plimba însă în această capitală a cărei istorie e învăluită astăzi într-un aer cosmopolit, poți da de amprenta pe care și-au lăsat-o aici personalități ale lumii culturale și nu numai, dac-ar fi să pomenim doar de „Sfânta trinitate” locală a secolului XX formată din Greta Garbo, Ingrid Bergman și Ingmar Bergman.

Cealaltă destinație propusă pentru această perioadă de Ultramarin este insula vulcanică Tenerife, din Oceanul Atlantic. Aflată la numai 300 km de Africa și peste 1.000 km de Europa, Tenerife este un paradis tropical cu plantații de bananieri, palmieri și plaje însorite tot timpul anului, dar și un loc cu o istorie și tradiție aparte.

Programul propus turiștilor include drumeții și experiențe specifice zonei: vizita pe Insula lui Cristofor Columb, La Gomera și o excursie în Satul “pierdut” Masca, dar și alte programe opționale – de la surf, la un tur de o zi al insulei – care vor încerca să ridice turiștii de pe nisipul cald de la malul oceanului.

Și dacă tot am pomenit de mixul de natură și cultură cu care sunt condimentate propunerile Ultramarin, turiștii vor putea vedea pe viu sursa de inspirație pentru filmul românesc La Gomera, regizat de Corneliu Porumboiu, care a avut premiera la Festivalul de film de la Cannes, în 2019 și a fost selecția României pentru Premiile Oscar din 2020.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *