Vacanța elevilor s-ar putea prelungi până pe data de 9 ianuarie

Vacanța elevilor s-ar putea prelungi până pe data de 9 ianuarie

Părinții cer prelungirea vacanței până pe 9 ianuarie pentru toți elevii. Oamenii consideră că vacanța de o săptămână este mult prea scurtă pentru elevii din gimnaziu, liceu sau școlile profesionale

CITEȘTE ȘI: Plătit cu 85.000 de dolari pentru a călători în lume timp de un an

Vacanța elevilor de gimnaziu, liceu sau școli profesionale ar trebui să fie de doar o săptămână, în condițiile în care aceștia ar trebui să se întoarcă în bănci pe data de 3 ianuarie. Extrem de puțin, susțin părinții acestora. Așa că au inițiat o petiție prin care cer prelungirea vacanței de iarnă până pe data de 9 ianuarie.

Inițiatorii aduc în sprijinul lor Convenția asupra Drepturilor Copilului care spune că fiecare copil are dreptul la odihnă și la timp liber.

Părinții mai spun că există familii în care un copil este în ciclul gimnazial iar celălalt în cel primar. Conform Ordinului actual de ministru aceștia ar avea vacanței diferite ceea ce îngreunează planificarea activităților în familie.

În plus, finalul de semestru este dificil pentru elevi pentru că este încărcat cu teze și proiecte, așa că o vacanță cu timp suficient pentru odihnă ar fi benefică

Totodată, aceștia susțin că, în luna octombrie, elevilor le-a fost impusă o vacanță de 2 săptămâni iar acest lucru a avut ca efect modificarea structurii semestrului și realizarea activităților de evaluare în perioada sărbătorilor de iarnă care, în loc să fie pentru odihnă, s-a transformat într-o perioadă de stres.  Petiția a fost semnată deja de peste 43.000 de mii de oameni.

sursa: antena3.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *