Vacanță cu început de coșmar: 5.000 de români au stat ore în şir la frontiera Greciei. Video

Vacanță cu început de coșmar: 5.000 de români au stat ore în şir la frontiera Greciei

Vacanţa în Grecia a început cu nervi întinşi la maximum pentru mulţi români. Cei care au plecat cu maşina au stat la cozi kilometrice, în vamă. Unii au aflat că trebuie să fie testaţi pe loc pentru COVID. Alţii că nu completaseră formularul online necesar pentru a ajunge în Grecia, conform observatornews.ro.

Coada la frontiera Greciei s-a întins pe mai mulți kilometri și aproximativ 5.000 de români au aşteptat la graniţă ore în şir în coloană.

„Înteleg că vama este la 4 kilometri distanţă de aici si că s-ar putea să parcurgem distanţa aceasta în 5 ore!”, a afirmat un turist.

„Avem un copil mic cu noi şi stau 40 de minute în căldură, nu este prea plăcut” (…) „Am descărcat documentul (n.r. protocolul pentru intrare în ţără), suntem vaccinaţi, avem şi teste PCR pentru copii. De aceea, nu înţelegem”, a spus o tânără.

CITEȘTE ȘI: Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon în minutul 43 al meciului Danemarca – Finlanda, la scorul de 0-0. Danezul a fost stabilizat ulterior la spital

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: „Undeva la 3,4 km dupa ce reusesti sa treci de granita Bulgariei cu Grecia, sunt cateva persoane care te testeaza aleatoriu. Practic, esti tras intr-o parcare pe marginea drumului, ti se cere acel cod QR, dupa care, aleatoriu, una din persoanele aflate intr-o singura masina este testata”.

Și controalele nu se opresc aici. Veronica Todor, corespondent Observator: „Sunt controlaţi să vadă dacă într-adevăr au un certificat de vaccinare sau nu, ori dacă au un test PCR negativ sau un certificat prin care să dovedească faptul că au fost infectaţi cu acest virus şi s-au vindecat”.

Totuşi, înaintea deschiderii sezonului estival, grecii au dat asigurări că nu se va aştepta la frontieră.

Continuarea pe observatornews.ro.

Foto: observatornews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns