Va mai curge multă apă pe Bega până să circule vaporașele

vaporase Timisoara 1

Directorul RATT, Ioan Goia, a fost marţi la primărie pentru a da personal explicații în legătură cu situația avizelor necesare pentru ca vaporașele cumpărate cu bani de la bugetul local să intre în circuitul de transport public, adică să aibă curse regulate pe Bega.

Din cele declarate, rezultă că trebuie îndeplinită o serie întreagă de proceduri birocratice, care implică inclusiv o hotărâre de guvern. Este nevoie de înființarea unei administrații portuare și de o administrație a căii navigabile.

Primăria Timișoara, care va folosi Bega pentru transportul public doar de la Uzina de Apă până la Podul Modoș, nu are nici un motiv să preia în administrare întreg cursul apei. Se pare că nici alte autorități publice nu se implică în această problemă, toată lumea așteptând cu interes aprobarea unei modificări legislative, care a fost deja depusă la Parlament.

În consecință, Primăria Timișoara se confruntă cu un caz asemănător cu cel al minibuzelor electrice, pentru care s-au cheltuit bani tot de la bugetul local, dar care nu pot fi folosite pe străzile orașului. Totuși, situația vaporașelor este ceva mai bună. Până când va fi modificată corespunzător legislația, primarul Nicolae Robu a dat asigurări că ambarcațiunile vor fi utilizate pentru agrement, ca și până acum. Aproape 30.000 de persoane s-au plimbat până în prezent cu vaporașele în perioada de testare.

Cât despre transportul public care ar fi trebuit asigurat, conform proiectului din fonduri europene pentru reabilitarea malurilor Begăi, mai este de așteptat…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Va mai curge multă apă pe Bega până să circule vaporașele

  1. Adevaratul motiv pentru care nu circula cazile plutitoare consta in imposibilitatea indeplinirii normativelor tehnice si de siguranta!! Prostia ridicata la nivel de arta de catre primarie si RATT pe bani publici si de la comisia europeana. Chiar si pentru activitati de agrement este interzisa utilizarea acestor vehicule neomologate dar Robu arunca vina pe guvern ca nu ar aproba o capitanie cu „n” functionari care sa taie frunze la caini!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *