Vă mai amintiţi de „Rock la Mureş”? Dar despre Periam-Port?

Un loc care și-a pierdut parcă din șarm și din forța de atracție este zona Periam Port. Nici vecinătatea reconfortantă a Mureșului, nici măreția copacilor nu par să mai fie la fel ca în urmă cu 15 ani să zicem, când niște împătimiți de natură au început să contureze acest sătuc de vacanță.

ULUITOR! Ce a făcut un timişorean în semifinala „Românii au Talent!” VIDEO

De atunci, însă, multe sunt altfel și vacanțele se petrec mai ales în străinătate, inclusiv la shopping și nicidecum în tihna pe care ți-o dă natura patriei.

Câteva construcții începute au rămas într-o fază neterminată, de asemenea se vede și o fundație turnată și abandonată. Perla de agrement a Periamului astăzi pare obosită și oarecum abandonată, și de vizitatorii de altădată, dar mai ales de autorități. Locul se animă doar când sunt organizate zilele comunei.

Google introduce o modalitate simplă prin care utilizatorii pot vedea ce aplicaţii includ reclame

„Rock la Mureș” este doar un festival din amintire, stins de șase-șapte ani. Dar se dorește aici realizarea unui parc de aventură, ceea ce arată că speranța de revigorare moare ultima. Până atunci însă nu există decât un cadru natural care nu este suficient exploatat, o terasă care așteaptă, plaja pe care o mai amenajează din când în când firma care face excavații de nisip.

Periam Port

Mai există câțiva împătimiți de Periam Port, unii din Timișoara, care populează vara cele câteva căsuțe de vacanță. Dar lipsește animația de altădată. Până și localnicii preferă aqualand-urile apărute precum„ ciupercile după ploaie dincolo de graniță în Ungaria.

ANAF face marele anunț așteptat de sute de mii de români. Se va întâmpla pe 3 mai!

Deși, și la Periam, ca și în alte localități timișene, există un foraj cu apă termală, el nu înseamnă nimic, câtă vreme, în acest domeniu, nu se mișcă un deget. În plus, nici finanțările europene pentru dezvoltare locală nu au un astfel de capitol de sprijin.

Restul e natură, potențial turistic, prea multă nostalgie și interdicții, după cum arată, de altfel, plăcuțele de pe un copac…

2 Comments
Canadianul 02/05/2016
Prin ani 1980 ca mechanic la Statia de Pompare Mures Cenad am fost trimis la Statia de Pompare Periam Port care avea 8 motopompe(Statia avea initial in dotare 2 pompe Skoda) temporal(o saptamina) pentru weekend cei care aveau proprietate era foarte frumoasa locatie bruiata de Motopompele Diesel. La Periam a mai fost o statie de motopompe numita TIGANIE (linga Piersecaria IAS) unde un mechanic de IELIF a ramas fara verigeta luata de LALEAUA NEAGRA.