„Vă ajutăm din Timișoara!”. Oameni frumoşi şi-au dat mâna pentru a-i sprijini pe semenii ajunşi la necaz

va ajutam din timisoara

Platforma „Vă ajutăm din Timișoara” a reușit să reunească, în mai puțin de o lună, forțele a peste 180 de oameni și numeroase ONG-uri, pentru a fi în sprijinul comunității.

Rezonând cu inițiativa celor din Cluj-Napoca , „Vă ajutăm din Cluj”, Tiberiu Pfiszter și Carmen Spătan au preluat ideea, au adus-o în urbea de pe Bega și, într-un timp foarte scurt, oameni frumoși s-au alăturat și s-a reușit crearea unui circuit de sprijin.

Printre organizațiile care s-au implicat în acest proiect generos se numără: Federația Inițiativa Timișoara, Look Inside, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), United Way, Declic, Student Plus şi Grow Center, iar rin intermediul ONG-urilor deja active în comunitate au putut fi create parteneriate importante atât în sectorul privat (@Profi România, DIGI Romania ), cât și public prin coordonarea activităților cu autoritățile publice (Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara).

Parteneriatul cu DIGI a făcut posibilă realizarea unei centrale proprii unde 80 de voluntari preiau apelurile la numărul 0356 406517, număr pus la dispoziția celor pe care această platformă doreşte să-i protejeze şi să-i sprijine.

La acest număr pot suna: vârstnicii (cei mai vulnerabili în cazul infectării cu Covid -19), persoanele cu dizabilități sau aflate în imposibilitatea de a părăsi domiciliul, oamenii aflaţi în autoizolare şi persoanele care doresc să fie ascultate sau consiliate.

Apelurile preluate sunt direcționate către coordonatorii echipelor de voluntari, în funcție de categoriile în care se încadrează. Acestea sunt: cumpărarea alimentelor sau medicamentelor, consilierea psihologică, oferită în mod gratuit de specialiști, respectiv cazurile sociale (cele care se încadrează în baremele stabilite de legislația națională). Acestea din urmă sunt transmise către Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, sincronizarea realizându-se prin cooperarea instituțională cu FITT.

„Apelăm la voi toți pentru a ajunge la categoriile cele mai vulnerabile din Timișoara si din județ. Ne dorim ca această platformă să reunească cât mai multe ONG-uri, voluntari independenți și parteneri importanți pentru a eficientiza trecerea peste această criză. Comunitatea timișeană, de fiecare dată când este nevoie, știe să fie împreună și aproape de cei care au nevoie. Vă mulțumim și vă așteptăm, atât pe pagina noastră de Facebook
https://www.facebook.com/groups/140888713942137/, cât şi pe
www.ajutamdintimisoara.ro, transmit reprezentanţii platformei „Vă ajutăm din Timişoara”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns