UVT va construi în Ghiroda un nou cămin studențesc

UVT va construi în Ghiroda un nou cămin studențesc

UVT va construi în Ghiroda un nou cămin studențesc

Universitatea de Vest din Timișoara a fost admisă pe lista programului de dezvoltare a campusurilor universitare derulat de Ministerul Educației.

Proiectul depus de UVT – „Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului” – vizează construirea, pe un teren din localitatea periurbană Ghiroda, a unui nou cămin studențesc care va respecta cerințele nZEB plus („o clădire al cărei consum de energie este aproape egal cu zero”), prin intermediul căruia se vor asigura 162 de locuri pentru studenții universității.

Valoarea investiției este de 52.958.278,79 lei, din care 47.235.636,22 lei finanțare nerambursabilă și 5.722.642,57 lei contribuția UVT, o finanțare ce va fi asigurată prin PNRR.

CITEȘTE ȘI: România are cea mai mare rată de părăsire timpurie a școlii din UE

Potrivit reprezentanților UVT, căminul va fi edificat pe o parcelă de 5.254 mp în comuna Ghiroda, care a fost transferată în administrarea UVT prin hotărârea Consiliului Local al Comunei Ghiroda în luna septembrie a anului 2023. Fiecare cameră va fi dotată cu mobilier funcțional integrat și va fi dotată cu toate utilitățile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *