UVT, prezentă în GreenMetric World University Ranking

Universitatea de Vest din Timișoara, locul 94 în topul celor mai bune universităţi din Europa şi Asia Centrală

Universitatea de Vest din Timişoara este prezentă, și în acest an, în GreenMetric World University Ranking, clasificarea ce măsoară angajamentul fiecărei universități participante în dezvoltarea unei infrastructuri „ecologice”, potrivit reprezentanților UVT.

Rezultatele ediţiei din 2020 plasează UVT pe poziţia 652 la nivel mondial şi pe poziţia 7 la nivel naţional în GreenMetric World University Ranking. În această ediţie, GreenMetric a inclus 912 universităţi din 84 de ţări.

Chestionarul de autoevaluare a universităţilor este structurat pe șase categorii de indicatori de performanţă: aşezare şi infrastructură, energie şi schimbări climatice, managementul deșeurilor, utilizarea apei, transport şi educaţie. „Așa cum Europa și întreaga lume se îndreaptă spre o conduită marcată de paradigma dezvoltării ecologice, și Universitatea de Vest din Timișoara își setează condițiile creșterii în acord cu respectarea cerințelor ecologice.

Avem un program avansat de cultură ecologică numit „Săptămâna verde”, destinat și studenților și cadrelor universitare, în care lansăm în fiecare an proiectele de ecologie cele mai interesante și abițioase.

Prezența UVT în GreenMetric World University Ranking este o confirmare firească a orientării noastre spre adoptarea infrastructurii „ecologice”, care devine tot mai importantă în marile comunități urbane”, a declarat rectorul UVT Marilen Gabriel Pirtea. Clasificarea UI GreenMetric World University Ranking, lansată în 2010, reprezintă o inițiativă a Universitas Indonezia, care a constatat necesitatea unui sistem de clasificare a universităţilor cu privire la angajamentul faţă de abordarea problemelor de sustenabilitate a mediului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns