Sprijin pentru copiii din mediul rural. 40 de elevi dintr-o comună timișeană au primit tablete și abonament la Internet

lenauheim 13

40 de copii cu rezultate bune la învățătură din școlile comunei Lenauheim au primit câte o tabletă Lenovo și un abonament de Internet pe un an.  Acțiunea a fost realizată de Asociația Pax, pachetele fiind înmânate copiilor de Marius Pintilie, directorul executiv al asociației.

„Am vorbit în urmă cu o lună cu domnul primar Ilie Suciu, la ședința asociației și în acest fel am reușit să orientăm activitatea asociației pe nevoile actuale ale  învățământului, adică accesul la Internet, mai ales acum când școala se desfășoară online”, a declarat  Marius Pintilie.

De asemenea, fiecare elev a primit și câte o trusă de igienă orală din partea sponsorului Oral B,  prin intermediul pr. dr. univ Aurel Bold. Bugetul acțiunii „Pax premiază excelenta copiilor” a fost de aproximativ 30.000 de lei, iar evenimentul a ajuns la ediția a 10-a.

Asociația Pax are menirea de a sprijini comunitățile locale, printre evenimentele organizate fiind premiul de literatură ”Petre Stoica”, dar și alte activități în sprijinul copiilor de la Școala Specială ”Dumitru Ciumăgeanu” din Timișoara.

„Țin să le mulțumesc pe această cale celor de la Asociația Pax, pentru că acești copii merită tot ajutorul pe care îl putem oferi. De asemenea, le mulțumesc firmelor locale care s-au implicat în realizarea acestei acțiuni: Agro Bibanu, SC Fangmeier SRL, Asociația Familială Cioară, SC Agro Popa SRL, SC De Levi SRL. Noi, la nivelul Primăriei Lenauheim, în consiliul local, am demarat procedurile legale pentru achiziționarea a 400 de tablete și 15 table inteligente, dedicate elevilor de la școlile de pe raza comunei. Proiectul este în faza de evaluare și ne străduim să grăbim lucrurile cât de mult posibil, astfel încât dispozitivele să  ajungă cât mai repede la beneficiari, respectiv elevii din Bulgăruș, Grabaț și Lenauheim”, a precizat primarul Ilie Suciu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns