UVT, în clasamentul Best Global Universities. Fizica, cel mai bine cotată

UVT, în clasamentul Best Global Universities. Fizica, cel mai bine cotată

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) figurează în clasamentul Best Global Universities pe a doua poziție la nivel național în ierarhia pe universități. Topul, realizat de US News & World Report din Statele Unite ale Americii, cuprinde 1750 de universități din 90 de țări, inclusiv 12 universități din România.

La nivel internațional, UVT ocupă locul 738 din totalul celor 1750 de universități ierarhizate în acest an, respectiv locul 304 între universitățile din Europa incluse în top. În privința domeniilor științifice, domeniul fizicii s-a poziționat cel mai bine în cazul UVT, fiind situat pe locul 235 la nivel mondial din 750 de universități care ofertează programe de studii similare.

Indicatorii de performanță luați în calcul în cadrul Best Global Universities Rankings – General sunt: reputația mondială (12,5 la sută), reputația regională (12,5 la sută), numărul publicațiilor științifice (10 la sută), numărul cărților (2,5 la sută), numărul conferințelor (2.5 la sută), impactul normalizat al citărilor (10 la sută), numărul total de citări (7.5 la sută).

De asemenea, numărul de publicații regăsite în topul celor mai citate 10 la sută publicații (12.5 la sută), procentul publicațiilor regăsite în topul celor mai citate 10 la sută publicații (10 la sută), procentul publicațiilor cu colaborare internațională raportat la totalul pe țară (5 la sută), procentul publicațiilor cu colaborare internațională al instituției (5 la sută), numărul de lucrări citate regăsite în topul celor mai citate 1 la sută lucrări în domeniul de referință (5 la sută), procentul publicațiilor regăsite în topul celor mai citate 1 la sută lucrări (5 al sută).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns