Utilaje pentru siguranța localnicilor

Un rol deosebit în prevenirea și stingerea incendiilor în mediul rural al județului Timiș îl au Serviciile de Voluntari pentru Situații de Urgență, care, în multe locuri reprezintă o tradiție. Primăria Comunei Lenauheim a încheiat recent un proiect prin care a achiziționat mai multe utilaje pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

CITEȘTE ȘI: Încăierare între şoferi, după o şicanare în traficul din Timişoara. S-au urmărit prin tot oraşul, apoi s-au atacat cu spray-uri lacrimogene

Astfel, prin proiectul ”Achiziționarea de utilaje specifice pentru asigurarea intervențiilor în cazul situațiilor de urgență, în comuna Lenauheim, județul Timiş”, au fost cumpărate următoarele utilaje: tractor, măturătoare stradală, sărăriță, cisternă de apă și două remorci.

”Aveam nevoie de aceste utilaje la nivelul SVSU, dar și la primărie. Mă bucur că am finalizat cu bine încă un proiect prin care am atras fonduri europene, una din principalele surse de finanțare a investițiilor pe care la avem la nivelul administrației locale. Mulțumesc pe această cale și echipei de implementare a proiectelor europene din cadrul aparatului primăriei, cei care au avut un rol esențial în atragerea mai multor proiecte pe fonduri europene. Trebuie să precizez că în acest moment avem la nivelul primăriei Lenauheim, în derulare, proiecte în valoare de peste 10 milioane de euro. Unele sunt în execuție, altele în proiectare, dar cred că este o sumă importantă de bani care este investită în comună, de la canalizare, la grădinița nouă de la Bulgăruș, reabilitarea căminelor, școlilor și grădinițelor” a precizat primarul Ilie Suciu.

Valoarea totală a proiectului este de 427.240,35 lei și este finanțat prin PNDR – Submăsura 19.2 – Măsura 6.5/6B și a fost câștigat de administrație prin intermediul Grupului de Acțiune Locală Banat Vest Jimbolia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns