Urșii mai așteaptă după autostradă

ecoduct 1

Luna trecută, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a reziliat parţial contractul pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Prin această măsură, secţiunea E, care ar trebui să conțină „tunelurile pentru urşi”, a fost scoasă din contract şi urmează să fie licitată separat.

Conform datelor de la CNAIR SA (Compania Națională pentru Autostrăzi și Infrastructură Rutieră), se mai află în pregătire pentru finanțare europeană proiecte de infrastructură rutieră în valoare de 17,6 miliarde de lei fără TVA, care urmează să fie lansate în licitație publică anul acesta.

Printre altele, se află în faza de elaborare și contractele pentru proiectarea și execuția faimoasei secțiuni E, dar nu a fost avansat un termen clar pentru licitație și cu atât mai puțin pentru execuție.

De mai mulți ani, autostrada Lugoj – Deva ar fi trebuit să fie prima din România cu ecoducte pentru urși, dar, între timp, multe voci ale localnicilor au spus, mai în șoaptă sau mai răstit, că în Timiș nu s-au prea pomenit urși.

Cu toate acestea, problemele persistă, iar dacă soarta liliecilor de pe aceeași autostradă a fost pecetluită prin mutarea zburătoarelor la Românești, urșii – chiar inexistenți – încă reprezintă o problemă de rezolvat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *