UPDATE: Imagini revoltătoare sau fake news? Muncitorii români din Germania: sute de persoane, la coadă pentru a intra în tură

UPDATE: După ce imaginile postate pe Facebook au ajuns în presă, au apărut opinii conform cărora acestea sunt mai vechi, datând din anul 2017. Conform acestor noi informații ” Pe posturile de televiziune se prezintă imagini cu maramureșeni plecați la muncă în Germania, la cules de ceapă. Se menționează că aceștia nu păstrează distanta de socializare sau fizică și că nu poartă echipament de protecție pentru infecția cu COVID-19, măști și mănuși. Persoanele care s-au recunoscut în imagini, afirmă că acestea sunt vechi de acum cinci sau sase ani. În filmare apare și un angajat al Primăriei Bogdan Vodă, pe post de muncitor, care a fost în acea perioadă la muncă, în Germania. Majoritatea muncitorilor maramureșeni erau locuitori și persoane de pe Valea Izei (din localitățile Ieud, Oncesti, Bogdan Voda etc). De asemenea, sunt maramureșeni care acum sunt acasă, împreună cu familia și apar în aceste imagini.”

Sute de români care au ajuns în Germania la cules de ceapă stau la rând să intre în tură. Ar fi vorba despre 300 de oameni și nici urmă de respectare a distanțării sociale, susține românul care a postat imaginile pe Facebook.

Aceasta e echipa care recolteaza ceapa verde…300 de persoane în Germania :)Nici o respectare a carantinei!

Publicată de Mitran Marius Dan pe Sâmbătă, 11 aprilie 2020

 

Sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

5 Comments
Ramiro 15 aprilie 2020
Adica,poza care e postata de ziarul dvs.probabil Fake News.😳
anonim 14 aprilie 2020
Ceapisti nostri ? Am fost,suntem si vom fi,un neam de slugi!
Ion Bumbu 13 aprilie 2020
Unde, dom-le, s-a pomenit sa se recolteze ceapa in aprilie...? Si asta cu 300 de muncitori...campul asta se pare ca e mare cam cat jumate de judet...aiurea.
Pavel 13 aprilie 2020
Cinie cregie sfinţeşte, olteneşte ...
molise 12 aprilie 2020
De ce pleaca românii, nu pleaca de placere , pleaca ca aici nu au unde sa lucreze si pentru ca aici salariile sînt mici aici în țară numai bugetarii sînt pe primul loc cu salarii foarte mari si pensii speciale în cuantum de vreo 4 sau 5 spitale în fiecare an o sa vedem cît mai poata sa sustina guvernul asemenea cheltuieli în perioada postcovid perioada care va fi crincena .