Unul dintre cei mai străluciți dascăli ai Timișoarei a plecat într-o stea…

Unul dintre cei mai străluciți dascăli ai Timișoarei a plecat într-o stea...

Prof. univ. emerit dr. ing. Alimpie Ignea, strălucit dascăl în slujba electronicii timișorene, a vieții Banatului, care și-a pus amprenta pe generații de absolvenți și discipoli, a părăsit această lume.

Prof. univ. dr. ing. Alimpie Ignea s-a născut la 17 august 1947 în Bozovici, județul Caraș-Severin. A absolvit Institutul Politehnic din București, specializarea Electronică Aplicată, promoția 1970.

Din anul 1974 a devenit cadru didactic al Universității Politehnica Timișoara. În anul 1986 obține titlul de Doctor inginer, devine profesor universitar din 1994 și conducător de doctorat din 1997.

Profesorul Alimpie Ignea s-a dedicat activității științifice din domeniul Măsurări și Electronică Optică, principalele realizări fiind: peste 100 de lucrări științifice, 10 cărți și manuale de curs, este coautor la 5 brevete de invenție și a participat la peste 40 de contracte de cercetare.

Alimpie Ignea a înființat și condus Centrul de Cercetări în Instrumentație, Măsurări și Compatibilitate Electromagnetică (2001-2012).

Întreaga activitate a prof. Alimpie Ignea se bucură de recunoaștere națională și internațională, fiind membru fondator și membru în Consiliul de conducere al Asociației pentru Compatibilitate Electromagnetică din România ACERO, (din 1996), membru fondator și președinte (1997 – 2000) al Asociației Inginerilor Electroniști din Timișoara, membru IEEE în CEM şi Antenna & Propagation, membru fondator și președinte (1996-2010) al Societății Culturale „Țara Almăjului” din Timișoara, vicepreședinte (din 2010).

În cadrul UPT, Alimpie Ignea a fost cadru didactic timp de 38 de ani, prodecan al Facultății de Electronică și Telecomunicații în perioadele 1992-1996 și 2004-2008 și decan (1996-2000). De asemenea, a fost membru al Senatului UPT și al Consiliului Profesoral ETC.

Dumnezeu să-l odihnească!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Unul dintre cei mai străluciți dascăli ai Timișoarei a plecat într-o stea…

  1. Dumnezeu sa il ierte!!!

    A fost profesorul nostru de Masurari Senzori Termistoare in anul 2, el predand si la Calculatoare, nu numai la ETC.

Lasă un răspuns