Marcel Ciolacu: ”Oricât de tare ar deranja, pensiile speciale trebuie supraimpozitate! Și trebuie taxate averile celor care trăiesc în lux!”

Situație hilară în Coaliție. PNL îi promite lui Marcel Ciolacu că va fi prim-ministru anul viitor

Marcel Ciolacu: ”Oricât de tare ar deranja, pensiile speciale trebuie supraimpozitate! Și trebuie taxate averile celor care trăiesc în lux!”

”Oricât de tare ar deranja acest lucru, pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual, trebuie supraimpozitate. Totodată, trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux”, susține liderul PSD, Marcel Ciolacu, conform antena3.ro.

”Fac un ultim apel către colegii mei din Coaliție, înainte de reuniunea de mâine, să înțeleagă necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal modern și european.

Nu putem continua cu un sistem învechit și nedrept, care produce dezechilibre economice și inechitate socială.

Este un nonsens să așteptăm un progres general pentru români cu un sistem regresiv, în care cine câștigă mai mult plătește procentual mai puțin!

CITEȘTE ȘI: Unul dintre cei mai străluciți dascăli ai Timișoarei a plecat într-o stea…

Oricât de tare ar deranja acest lucru, pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual, trebuie supraimpozitate. Totodată, trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux.

Statul are datoria de a-i ajuta, mai ales în această perioadă grea, atât pe angajații aflați în zona salariului minim pe economie, cât și pe pensionarii cu cele mai mici venituri. A ne face că nu vedem această realitate înseamnă a pune un simplu bandaj pe o rană atunci exact când pacientul are nevoie de medicamente mai puternice!

Nu vrem noi taxe care să împovăreze mediul de afaceri, ci vrem o reașezare a sarcinii fiscale astfel încât toți românii care câștigă cinstit din munca lor să simtă că sistemul fiscal este la fel de corect ca și ei.

Momentan, nu avem așa ceva! De aceea, PSD nu se va opri până când nu vom realiza un sistem comparabil cu cele mai dezvoltate economii din Europa.

Și mai este un subiect care trebuie lămurit în Coaliție. Este nevoie de un plan urgent pentru siguranța energetică a țării în perioada următoare.

Susținem protejarea mediului, ne respectăm angajamentele pe termen lung, dar prioritatea momentului este să-i protejăm pe români!

Iar, în clipa de față, adevărul crud este că nu există o strategie energetică care să răspundă urgențelor actuale”, scrie Marcel Ciolacu pe o rețea socială.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Marcel Ciolacu: ”Oricât de tare ar deranja, pensiile speciale trebuie supraimpozitate! Și trebuie taxate averile celor care trăiesc în lux!”

 1. Corect !
  Sa le vedem si aplicate principiile respective, desi va fi fff greu cu atitea interese economice, (prea) multe din afara tarii !
  Acum se vede cine sutine interesele Romaniei.
  Iar pt „companiile” – vorba unora, impozitarea pe cifra de afaceri.
  Ca in Europa !
  Ca altfel transfera profitul afara prin inginerii financiare.

Lasă un răspuns