Unul dintre cei mai periculoși vulcani din lume a erupt sâmbătă noapte . Lava se întreaptă spre un oraș cu 2 milioane de locuitori. Video

eruptie vulcan

Lava unei erupții vulcanice s-a apropiat în noaptea de sâmbătă spre duminică de importantul oraș Goma din Republica Congo, guvernul cerând locuitorilor să-și părăsească locuințele, transmite Reuters.

Erupția vulcanului de pe Muntele Nyiragongo a colorat în portocaliu cerul de deasupra orașului cu 2 milioane de locuitori, mii dintre ei fugind din oraș cu bagajele pe care pot să le care, unii către apropiata frontieră cu Rwanda.

Ultima erupție a lui Nyiragongo, în 2002, a ucis 250 de oameni și a lăsat fără case 120.000. Este unul dintre cei mai activi vulcani din lume și este considerat și unul dintre cei mai periculoși.

Noi fisuri se deschid în munte, lăsând lava să curgă spre sud, spre oraș, după ce inițial o luase spre est, spre, Rwanda, a spus Dario Tedesco, vulcanolog din Goma.

”Acum a luat la țintă Goma. Este ca în 2002. Cred că lava merge spre centrul orașului. S-ar putea opri înainte să ajungă acolo sau să continue. E greu de spus”, a adăugat acesta.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *