Unul din doi copii dintr-o comună de lângă Timișoara practică un sport. Localitatea are și o arenă sportivă nouă care a costat peste un milion de lei

Unul din doi copii din dintr-o comună de lângă Timișoara practică un sport.

”Clubul Sportiv Comunal are cinci secții: fotbal, șah, Go, tenis, tae-kow-do itf – o ramură a artelor marțiale, de origine coreană, care presupune atât mișcare, cât și disciplină”, precizează primarul comunei Dudeștii Noi, Alin Nica.

Potrivit acestuia, la fiecare secție sunt înscriși în jur de 30 de copii, comuna având sub 300 de persoane care nu au împlinit 14 ani.

De asemenea, autoritățile și-au exprimat intenția de a înființa și secții de handbal și de volei, sporturi de tradiție în comuna populată în trecut preponderent de șvabi.

Pentru dezvoltarea acestor ramuri sportive în localitatea timișeană s-au făcut două investiții mari. ”Avem arena sportivă care a costat 1.200.000 de lei și care a fost inaugurată recent.

Suprafața de joc este sintetică, dar poate fi acoperită și cu parchet, permițând desfășurarea de antrenamente sau meciuri de minifotbal, tenis și volei. Aceasta are vestiare și dușuri și beneficiază de încălzire pe perioada rece.

Totodată, este în curs de finalizare sala de sport, investiție realizată cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții. Aceasta are o capacitate de 108 locuri pentru spectatori, iar dacă firma constructoare se ține de cuvânt, va putea fi dată în folosință în luna august”, a completat Alin Nica.

0 Comments

No Comment.