Universitățile din Timișoara au stabilit cum vor fi reluate cursurile

universitati amfiteatru

Principiul autonomiei conferă dreptul comunităţii universitare de a-și stabili propria strategie instituţională, prin urmare, modalitatea de desfășurare a cursurilor rămâne la latitudinea fiecărei universități.

În Timișoara, studenții Universităţii de Medicină şi Farmacie ,,Victor Babeş” vor relua cursurile în cel de-al doilea semestru în funcţie de decizia şefului de disciplină, respectiv online sau față în față, cu excepţia programelor de studii de scurtă durată de la Asistenţă Medicală Generală Lugoj şi Deva, unde cursurile se vor desfăşura exclusiv în regim online. Lucrările practice, laboratoarele, seminarele, stagiile clinice se vor desfăşura cu prezența fizică, repartizarea numărului de studenţi efectuându-se astfel încât să fie respectate normale sanitare. Excepţie de la derularea față în față a stagiilor clinice, fac disciplinele a căror activitate se desfăşoară în secţii COVID. În aceste situaţii, activitatea didactică se va desfăşura în amfiteatre/săli, sub forma prezentărilor clinice de caz. Studenţii voluntari implicaţi în lupta anti-SARS-CoV-2 vor fi scutiţi de prezenţa fizică pe durata activităţilor de voluntariat, certificată pe baza adeverinţei de la secretariat sau a contractului de voluntariat. Aceştia vor participa la activitatea didactică în regim online. Activitatea didactică pentru studii universitare de master şi doctorat în cadrul urmează să se desfășoare în regim online.

În ceea ce privește Universitatea de Vest din Timișoara, s-a decis ca procesul educațional să fie parcurs în funcție de particularitățile specializărilor. Astfel, facultățile din domenii vocaționale (arte, muzică, teatru, educație fizică și sport), care presupun desfășurarea constantă de activități practice, vor funcționa în format blended-learning (hibrid/mixt), cu activități de curs desfășurate online și activități de seminar și de laborator desfășurate în regim față în față. Facultățile cu programe de studii universitare din domeniile științelor naturii și ale pământului (biologie, chimie, geografie, fizică), științelor exacte (matematică și informatică), sociale (juridice, economice etc.) și umaniste vor desfășura activitățile didactice integral în regim online, pentru a asigura siguranța tuturor participanților la procesul educațional.

Studenții Universității Politehnica vor parcurge procesul de instrucție după un scenariu hibrid: cursurile se vor desfășura online, iar activitățile practice, față în față. În prima săptămână, care va începe pe 15 februarie, toate activitățile didactice vor avea loc exclusiv online, urmând ca în următoarele săptămâni să fie organizate în funcție de ciclul de studiu. Astfel, în săptămânile 2-6, prioritate în activitățile care presupun prezența fizică vor avea studenții din primul an, în săptămânile 7-10, studenții din anii intermediari, iar după Sărbătorile de Paști, cei din anii terminali. Pe de altă parte, facultățile din cadrul universității îți pot reconfigura scenariile de funcționare în funcție de necesitățile didactice care se pot ivi.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului nu a adoptat încă o decizie finală în privința scenariului de desfășurare a cursurilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns