Un director DSP din vestul țării atrage atenţia cu privire la risipa şi birocrația din sănătate

galeata

Doctorul Horia Timiş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, atrage atenţia cu privire la risipa şi borocraţia din Sănătate, domeniu care acum, mai mult ca oricând are nevoie de resurse, dar de resurse care să poată fi folosite acolo unde trebuie.

„Aud 6%, 7%..8%…9% din PIB pentru sănătate. Sănătatea este acum ca și o găleată spartă. Primul lucru – trebuie eliminată risipa în toate formele ei din sistem și pierderile…apoi se alocă finanțare. Dacă ai acum 9, 10, 11% din PIB, tot atât o să „curgă” pe lângă sistem. În ultimii 10 ani a crescut finanțarea sistemului de sănătate de 10 ori….dar oare a crescut calitatea serviciilor de 10 ori????? #pecifre, a scris pe Facebook Horia Timiş.

Într-o postare anterioară, acesta vorbeşte şi despre birocraţia din sistem. Înainte de a construi spitale și orice altceva, trebuie să eliminăm birocrația din sistemul de sănătate. Este prioritatea nr.1.

Orice demers politic, administrativ este sufocat de complexitatea hârtiilor, numerelor de înregistrare, semnăturilor, dosarelor, legislației, etc”, susţine directorul DSP Arad.

Foto: Facebook Horia Timiş

arq.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *