Uniunea Europeană interzice încălzirea cu lemne. Oficial: măsura va fi implementată și în România

Comisia Europeană: Încălzirea pe bază de lemne nu va fi interzisă în România

O directivă la nivelul Uniunii Europene interzice încălzirea prin sobe cu lemne, ceea ce ar însemna o lovitură foarte grea pentru sute de mii de români. Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că măsura va fi implementată și în România, dar se va merge pe o perioadă de tranziție, timp în care se va dezvolta rețeaua de gaze, conform stiripesurse.ro.

„Am aprobat două legi extrem de importante în Parlament. Cu reducerea TVA-ului pentru lemnele de foc, pentru a compensa din valul acesta năprasnic de scumpiri.

Acest lucru nu se va întâmplă peste noapte și este o recomandare la nivel de UE. Nu este țintită asupra României. Și cu siguranță trebuie să existe o perioada de tranziție, pentru a se găsi și a se implementa soluții. Nu va fi un lucru impus României peste noapte.

CITEȘTE ȘI: Cinci români au furat 7 paleți cu 121 de televizoare LCD în Ungaria. Cum au ”operat” bărbații (video)

Cu siguranță trebuie găsite soluții astfel încât și Transgaz și Romgaz să investească (…) în rețele de distribuție de gaz, acolo unde nu există.”, a spus Marius Budăi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Uniunea Europeană interzice încălzirea cu lemne. Oficial: măsura va fi implementată și în România

  1. Stire de panicat lumea. Aproape fake news. Ce directiva spune asta? Care e numărul ei? De când se aplica? Ce termene are? Este absurd: in UE se are foarte mult lemn! Mai ales sub forma de peleți însă tot lemn e.
     

  2. Destepti baietii de la Uniunea Europeana si ministrii nostrii si mai destepti baieti. Ei implementeaza toate prostiile europei fara sa gandeasca in loc sa opreasca taierile ilegale de paduri. Asa-i, tot omul de rand sa sufere, nu sarlatanii care nu se mai satura de bani!

Lasă un răspuns