Uniunea Europeană încearcă să impulsioneze creşterea economică

Uniunea Europeană încearcă să impulsioneze creşterea economică

Uniunea Europeană încearcă să impulsioneze creşterea economică

Uniunea Europeană încearcă să impulsioneze creşterea economică, rămasă mult în urma celor din Statele Unite şi China.

Uniunea Europeană încearcă să impulsioneze creşterea economică, rămasă mult în urma celor din Statele Unite şi China. Avansul economic comun de anul trecut a fost de 0,4%, în timp ce americanii au înregistrat 2,5 procente, iar China 5,2%, scrie romania-actualitati.ro.

Un raport care va fi prezentat astăzi la summit-ul de la Bruxelles a identificat ca principală deficienţă lipsa integrării depline în finanţe, energie şi telecomunicaţii. Corespondentul RRA, Bogdan Isopescu, relatează: ”Liderii statelor comunitare vor să găsească soluţii pentru a creşte competitivitatea europeană, în condiţiile în care actori economici precum Statele Unite sau China au depăşit Uniunea Europeană în multe privinţe.

Fostul premier italian Enrico Letta va prezenta raportul solicitat de Consiliu şi soluţiile acestuia. Dincolo de uniunea pieţelor de capital, a telecomunicaţiilor şi a energiei, raportul indică şi integrarea rutieră în Spaţiul Schengen pentru România şi Bulgaria, cât mai rapid.

CITEȘTE ȘI: Locuitorii din Ronaț sunt revoltați: primăria a îngustat străzile, a lărgit trotuarele dar le-a blocat cu stâlpi, iar Poliția Locală amendează rezidenții pe bandă rulantă

Însă şi integrarea aeriană a ţării noastre are probleme. În ciuda acestui pas, în anumite ţări încă se practică aceste controale. Aeroporturi din Viena, Paris sau Helsinki sunt astfel de cazuri. Alţi români sesizau pe mediile de socializare cazuri din Italia şi Olanda.”

Preşedintele Klaus Iohannis spune că va discuta cu ministerele implicate pentru soluţionarea urgentă a acestor situaţii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *