Uniţi doar de Ziua Naţională. Mii pe persoane s-au adunat pe bulevardul Take Ionescu pentru a admira parada militară FOTO

1 decembrie

Niciodată nu a fost poporul român mai dezbinat şi învrăjbit ca în aceste clipe. Eşecurile repetate ale clasei politice, acuzaţiile tot mai dure venite din toate părţile şi lipsa unui proiect de ţară acceptat de toată lumea au făcut că românii să se urască între ei într-un mod de neînţeles.

Privaţii sunt împotriva bugetarilor, tinerilor nu le convine de pensionari, orăşenilor, de cei de la sate, profesorii au ciudă pe medici, muncitorii, pe intelectutali, cei dintr-o zonă a ţării, pe cei dintr-alta şi tot aşa mai departe, fiecare având ceva de reproşat.

1 decemrbie 5

În acest context total nefericit, iată serbăm Ziua Naţională, simbol al unităţii poporului român, cea mai mare sărbătoare a noastră. Auzim, iarăşi, aceleaşi îndemnuri la unitate, apeluri pentru a lăsa vrajba la o parte, dar parcă, mai mult ca niciodată, ele sunt zadarnice. Românii continuă acest război inten, unul aberant şi foarte dăunător. Cu toate astea, Ziua de 1 Decembrie ne aminteşte de nevoia de unitate, de istoria atât de încărcată a poporului român şi de idealurile naţionale. S-a simţit asta şi la Timişoara, cu ocazia festivităţilor organizate de autorităţile locale, când mii de persoane s-au adunat pe bulevardul Take Ionescu, în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş.

1 decembrie 4

Chiar dacă, parcă, afluenţa nu a mai fost atât de numeroasă ca în alţi ani, timişorenii au vrut, totuşi, să arate că sunt buni români, că le pasă de această ţară şi că îşi doresc vremurile mai bune pentru ei şi copiii lor, aici, în România. Însemnele tricolore au fost purtate de cea mai mare parte a celor prezenţi la ceremonie, steguleţele şi panglicile cu roşu, galben şi albastru fiind la mare căutare.

1 decembrie 3

Cei mai fericiţi au fost copiii, care au putut admira paradele militarilor de la diverse arme, dar mai ales vehiculele de luptă care s-au perindat pe bulevardul Take Ionescu. Au fost clipe mult-gustate de cei mici, spre încântarea părinţilor, dar şi a soldaţilor care priveau semeţi din exponatele prezentate mulţimii. Atmosfera de sărbătoare se resimţea, de altfel, şi pe străzile din împrejurime, pe care se puteau zări timişoreni cu tricolorul la piept, dornici să meargă la manifestarea de Ziua Naţională.

Ceremonia în sine a fost ca şi în alţi ani, cu onoruri militare, slujbă religioasă, intonarea imnului naţional şi discursuri ale autorităţilor.

1 decmbrie 2

Au luat cuvântul, în ordine, subprefectul Daniel Franţescu (care a transmis mesajul premierului Ludovic Orban), comandantul IPJ Timiş, Alin Petecel (a citit mesajul ministrului afacerilor interne, Marcel Vela), europarlamentarul Maria Grapini, primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra. Mesajul de unitate a răzbătut din discursurile tuturor, aşa cum are nevoie România în aceste momente.

Astăzi, timişorenii şi românii au arătat că pot fi uniţi şi că sentimentul de mândire naţională nu este o simplă vorbă. De mâine încolo, însă, nimic nu mai e cert, pentru că nu în fiecare zi este 1 decembrie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Uniţi doar de Ziua Naţională. Mii pe persoane s-au adunat pe bulevardul Take Ionescu pentru a admira parada militară FOTO

  1. Sute de masini ale locatarilor au fost mutate intr-o zi de duminica de pe Take Ionescu. „Parcati unde vreti”, de parca ar exista nenumarate locuri de parcare libere.
    Pe Parvan + C.Coposu nu e nici o masina parcata. Nici pe Republicii, nu degeaba se organiza parada acolo de cand e lumea. Votati Robu!

  2. O zi frumoasa de inceput de iarna a fost o binecuvantare pentru sutele de copii entuziasti insotiti de parinti si bunici,pentru mii de participanti tineri si varstnici care au rasplatit cu aplauze eforturile depuse de structurile militare de la soldat la general. Pacat de cuvantarile penibile,agramate ale unor pretinsi politicieni,care denatureaza totul. De aici se trage tot raul ,invrajbirea ,ratacirea dusa spre ura ! Ce pilda demna,prezentata de preoti militari” Dati Cezarului partea lui,iar lui Dumnezeu ,ce este a lui Dumnezeu” !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *