Unităţile şcolare din Jimbolia, la limita corigenţei

Jimbolia are nevoie urgent de bani pentru reabilitarea unor unităţi de învăţământ, fără să mai amintim de campusul şcolar neterminat de câţiva ani. Şcoala, aflată lângă primărie, în care studiază elevii din ciclul gimnazial, arată jalnic. Din loc în loc, tencuiala se desprinde, iar tâmplăria este veche de zeci de ani.

Primăria a întocmit un proiect care viza reabilitarea centrului civic al oraşului, ceea ce includea şi unitatea de învăţământ, fiind vizate fonduri europene. Din păcate, acesta nu a fost aprobat, iar acum renovarea şcolii se va face prin intermediul Programului Operaţional Regional.

Darius Postelnicu, primarul Jimboliei, ne-a declarat că se doreşte ca în unitatea de învăţământ reabilitată să se înfiinţeze mai multe laboratoare, dar şi o bibliotecă.

jimbolia

În ceea ce priveşte Liceul Tehnologic din localitate, în care învaţă câteva sute de copii, acesta este revendicat, de aproape doi ani, de biserica romano-catolică.

Comunitatea respectivă are toate şansele să câştige imobilul, iar edilul-şef vrea să-i mute pe toţi liceenii în clădirea fostului liceu agricol, pe care-l doreşte reabilitat şi extins.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Unităţile şcolare din Jimbolia, la limita corigenţei

  1. Forte bine spune d-l Dumitru. La liceu nu se face practică, sau se face fiarte puțină. Lucrez la o firmă din Jimbolia, cu toate că nu sunt jimbolian, dar văd noi angajați care sunt absolvenți de liceu, dar ei nu știu să țină nici măcar un clește în mână. Dar unde sunt școlile profesionale, de ce nu se mai fac?

  2. Cred ca se investesc bani degeaba in Liceul Tehnologic. Ce sa invete elevii aici? Doar multa teorie si practica nimic? De Craciun, ne-am adunat in familie impreuna cu cativa vecini unde am discutat despre acest aspect si pot sa spun urmatoarele: eu am un copil in casa a VIII-a, verisoara mea are si ea unul, cumnatul meu si vecinul sau au si ei cate unul, nu doresc sa mearga la liceu, nici copii, nici parintii acestora, doresc sa faca o scoala profesionala unde sa invete o meserie si sa se poata angaja la vreo firma din Jimbolia. Unde, daca Liceul Tehnologic a desfiintat iar scoala profesionala?! Cred ca ar fi cazul sa intervina d-l primar, nu se poate ca la nivelul orasului sa nu avem nici o clasa de scoala profesionala unde sa invete o meserie.

Lasă un răspuns