Brazii Costelei din Pişchia…

costela

Are un prenume mai puţin obişnuit, Costela, şi adoră să împodobească brazii de Crăciun. În fiecare an altfel, în alte culori, cu ornamente de soi. Pentru ea, pomul de iarnă e vedetă de la începutul lui decembrie şi până de Sfântul Ion, când se îndură cu greu să se despartă de coroana lui verde, plină de globuri şi beteală.

Costela Avram este angajată a Primăriei Pişchia şi… autoarea de necontestat a brăduţului care tronează în secretariatul insituţiei, unul care nu seamănă deloc cu „fraţii” de plastic, decoraţi la iuţeală sau chiar cumpăraţi cu brizbrizuri cu tot, puşi peste an la păstrare şi etalaţi la vremea în care creştinii aşteaptă Naşterea Domnului. Şi cel de acasă, pe care ni-l arată într-o fotografie salvată pe telefonul mobil, e la fel de frumos, scos ca din vitrină.

pom-de-craciun„În 2013 am comandat pentru brăduțul din primărie primele globuri personalizate, inscripționate cu numele mic al tuturor colegilor, foști sau actuali. Mi le-a pictat cu sclipici o consăteană, Camelia Lucaci, care a lucrat pentru o vreme la fabrica de ornamente de pom de la Lovrin, unde s-a specializat în decorarea lor manuală. Atunci le-am ales roșii, în 2014 au apărut cele argintii și cel albastru, iar acum m-am gândit să creez un brad de Crăciun bicolor.

Și acasă fac la fel. De cum se apropie luna decembrie, mă gândesc cam cum aș vrea să arate pomul și mă axez pe o singură nuanță, cel mult două. Ador modelele speciale, țurțurii grațioși, translucizi, care captează lumina din încăpere, fulgii de nea-steluță care atrag privirile. Iubesc sărbătorile de iarnă și mă străduiesc să le întâmpin cum se cuvine”, ne spune volubila Crăciuniță din Pișchia.

Deși efemere, creațiile ei merită toată admirația, iar semnătura e la vedere. În amândoi brăduții, pe câte un glob scrie, strălucitor, „Costela”…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns