Unități medicale sancționate pentru probleme privind sănătatea publică

O unitate medicală din șapte a fost prinsă în ofsaid de inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, în ceea ce privește curățenia, dezinfecția, sterilizarea și depozitarea deșeurilor.

CITEȘTE ȘI: Spărgător de locuinţe în Germania, capturat în vestul României

Potrivit reprezentanților instituției, verificările au fost efectuate la 26 de cabinete medicale, șapte centre de permanență și un spital. Medicii-inspectori au semnalat lipsa protocoalelor de curățenie și dezinfecție, evidența incompletă a sterilizării și colectarea incorectă a deșeurilor medicale, fiind aplicate trei averismente și două amenzi contravenționale în valoare totală de 1.600 de lei.

CITEȘTE ȘI: Victor Ponta, întâlnire cu mai mulţi primari timişeni

De asemenea, una din 13 unități de înfrumusețare verificate a fost avertizată pentru neînregistrarea la zi a procedurilor de curățenie și dezinfecție.

Pe lângă acestea, au fost efectuate controale și la unități alimentare unde s-a constatat că produsele destinate consumului nu sunt depozitate corespunzător.

Inspectorii DSP Timiș au efectuat în cea de-a doua săptămână a lunii mai, 77 de controale, în urma cărora au aplicat trei amenzi contravenționale în valoare totală de 7.600 de lei și trei avertismente.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns